Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Στα δημόσια νοσοκομεία η μετεκλογική μάχη: Οι αλλαγές - εξπρές που προωθούνται

Σε αλλαγές εξπρές αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το επόμενο διάστημα στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα των πολιτών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos, το κυβερνητικό επιτελείο διαπιστώνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών επηρεάστηκε άρδην και από την εικόνα που έχουν για τα νοσοκομεία οι πολίτες, αλλά και από τους γενικότερους χειρισμούς στο δημόσιο σύστημα, με τις χρεώσεις που προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα για χειρουργεία, εξετάσεις και φάρμακα.
Η κυβέρνηση επιδιώκει αντιστροφή του κλίματος
Υπό το πρίσμα αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να αλλάξει την αντίληψη που έχουν αποκομίσει οι Έλληνες πολίτες για τις προθέσεις της ως προς τη λειτουργία του ΕΣΥ. Γι’ αυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπερτονίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του.
Πρόκειται για μία προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που εξυπηρετούνται στα δημόσια νοσοκομεία. Δικαίως αν σκεφτεί κανείς τις ατέλειωτες αναμονές ακόμη και στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών, αλλά και τα ράντζα που ζουν και βασιλεύουν μέσα στο ΕΣΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε οδηγίες στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιταχύνει τις αλλαγές στα νοσοκομεία ώστε να βελτιωθεί άμεσα η εξυπηρέτηση των ασθενών και να βελτιωθεί έτσι και η καθημερινότητα τους.
Οι αλλαγές
Έτσι τα στελέχη του υπουργείου Υγείας το επόμενο διάστημα αναμένεται να εστιάσουν στις αλλαγές των εφημεριών στο ΕΣΥ που σήμερα βασανίζουν τους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τα βασικά προβλήματα υγείας τους. Σχεδιάζεται μάλιστα λένε οι ίδιες πληροφορίες, να αλλάξει το σύστημα των εφημεριών, ένα σχέδιο που είχε «παγώσει» εδώ και καιρό και αναμένεται τώρα να ενεργοποιηθεί.
Ταυτόχρονα σχεδιάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας η οποία έχει «παγώσει» εδώ και καιρό, αφού δεν βελτιώνεται ούτε η πρόσβαση των ασθενών στα κέντρα υγείας και στις μικρές μονάδες υγείας, ώστε να μπορέσουν να αποσυμφορηθούν και τα νοσοκομεία.
Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι ακόμη και σήμερα μετά από αρκετά χρόνια από τις σχετικές εξαγγελίες, οι μισοί Έλληνες δεν διαθέτουν προσωπικό γιατρό.
Πληροφορίες του ethnos σημειώνουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά και από σχετικές οδηγίες του Μαξίμου, θα προχωρήσει άμεσα σε ένα «ρετούς» σε όλες τις υπηρεσίες υγείας προκειμένου να υπάρξει έστω μία μικρή βελτίωση στην εικόνα των πολιτών πριν προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο ΕΣΥ.
Στόχος τώρα είναι έστω επικοινωνιακά να …εξαφανιστούν κάποια προβλήματα, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται πως ταρακούνησε το κυβερνητικό επιτελείο.
Εξάλλου ο τομέας της Υγείας είναι μέσα στις τρεις πρώτες αγωνίες των πολιτών, με τις οποίες άλλωστε φαίνεται πως ψήφισαν και στις πρόσφατες κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα