Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός ποινικολόγος - Ολοκληρώθηκε η απολογία του


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του. Ο 52χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και αντιμετωπίζει ποινές κάθειρξης από πέντε έως 20 χρόνια.
Συγκεκριμένα, οι όροι που επιβλήθηκαν στον κ. Λύτρα είναι η υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγο του, η απαγόρευση να την πλησιάζει και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.
Οι πρώτες δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα
«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω πραγματικά συγγνώμη για αυτό που συνέβη και από τη σύζυγό μου που την αγαπάω και τις κόρες μου. Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση, όπως και η ίδια κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει στη ζωή μου βίαιος», είπε ο Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του.
«Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ, δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου», πρόσθεσε.
«Να μη βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση, είμαι αιχμηρός με τον ίδιο μου τον εαυτό, θέλω να πιστεύω πως αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια», είπε στη συνέχεια.


Τι κατέθεσε η σύζυγός του
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια μετέβη χθες, Κυριακή 16 Ιουνίου, στον χώρο του θύματος και έλαβε κατάθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύζυγος του ποινικολόγου φέρεται να επιβεβαίωσε στη δικαστική λειτουργό ότι τα τραύματα που φέρει δεν οφείλονται σε πτώση της από τη σκάλα αλλά σε ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της.
Φέρεται, επίσης, να είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε βία από τον συνάδελφο και σύζυγό της και πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει κάτι μεταξύ τους. Η κατάθεση της, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του δικηγόρου, η οποία είχε προβεί στο παρελθόν σε καταγγελία, πλην όμως στο ακροατήριο είχε ανακαλέσει, φαίνεται να έπαιξαν ρόλο στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.
Αποκαλυπτική μαρτυρία για τη σύζυγο του ποινικολόγου
Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, άτομα από το περιβάλλον της κλινικής που ήταν παρόντα κατά την άφιξη της συζύγου του Απόστολου Λύτρα περιέγραψαν ότι το ζευγάρι μπήκε στην κλινική χωρίς κανείς να τους αναγνωρίσει.
Κατά την ίδια μαρτυρία «η γυναίκα ήταν τόσο τραυματισμένη που έκατσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τα τραύματά της ήταν εμφανή. Κρατούσε το πρόσωπο και το στόμα της επειδή πονούσε».
Εξαιτίας των τραυμάτων που είχε στο στόμα και τη γλώσσα η γυναίκα δεν μπορούσε να μιλήσει, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με τον ποινικολόγο να αναλαμβάνει τις επικοινωνίες, «να είναι καθησυχαστικός και συνεργάσιμος και να υποστηρίζει ότι τα τραύματα προήλθαν από πτώση στις σκάλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα