Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Υποτροφίες από το Ινστιτούτο Παστέρ, το Ίδρυμα Fulbright και το Ελληνικό Ίδρυμα Χάρβαρντ

Το Ινστιτούτο Παστέρ, το Ίδρυμα Fulbright και το Ελληνικό Ίδρυμα Χάρβαντ ανακοίνωσαν τη χορήγηση υποτροφιών προς Έλληνες μεταπτυχιακούς σπουδαστές.
Το Εργαστήριο Κυτταρικής και Μοριακής Νευροβιολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ διαθέτει από τον Σεπτέμβριο 2010 μια θέση μεταπτυχιακού φοιτητή με σκοπό την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με αντικείμενο τη μελέτη των μηχανισμών διαφοροποίησης των Νευρικών Βλαστικών Κυττάρων του ΚΝΣ (ερευνητική ομάδα Δρ.Δήμητρας Θωμαίδου).
Παρέχεται υποτροφία διάρκειας 4 ετών η οποία θα ανανεώνεται ετησίως. H κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου τίτλου της αλλοδαπής είναι απαραίτητη. Εμπειρία σε βασικές τεχνικές κυτταρικής και μοριακής βιολογίας, καθώς και απεικονιστικές μεθόδους θα συνεκτιμηθεί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν αίτηση συνοδευόμενη από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα υπ όψιν Δρ. Δήμητρας Θωμαίδου στην ηλεκτρονική διεύθυνση thomaidou@pasteur.gr (τελική ημερομηνία υποβολής 31/05/2010).
Το Ίδρυμα Fulbright προκηρύσσει 1 υποτροφία για Διδακτορικές Σπουδές σε Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 στους τομείς επιστήμης και τεχνολογίας. To πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Fulbright .
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες υπήκοοι, και έχουν πάρει πτυχίο ΑΕΙ πριν από την 1η Αυγούστου 2010, με βαθμό 8/10. Απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας TOEFL και GRE.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο μέσω του Ιδρύματος Fulbright (Βασιλίσσης Σοφίας 6, 106 74 Αθήνα, τηλ +30 210 724 1811 ext 3, Εmail: greekprogram@fulbright.gr).
Καταληκτική Ημερομηνία Εγγραφής με το Ίδρυμα Fulbright: 3 Μαΐου 2010
Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής αίτησης: 28 Μαΐου 2010
Πλήρες κείμενο της προκήρυξης διατίθεται στα γραφεία του Ιδρύματος Fulbright, Βασ. Σοφίας 6, Αθήνα, τηλ. 210-7241.811, στη Θεσσαλονίκη, Βενιζέλου 4, τηλ. 2310-242 904 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.
Το Κοινωφελές Ίδρυμα "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΡΒΑΡΝΤ" προκηρύσσει τη χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες μεταπτυχιακούς σπουδαστές, οι οποίοι έχουν γίνει ήδη δεκτοί προς φοίτηση ή διεξαγωγή έρευνας σε σχολές του Πανεπιστημίου ΧΑΡΒΑΡΝΤ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.
οι υποψήφιοι θα πρέπει:
Να είναι Έλληνες υπήκοοι
Να έχουν ήδη γίνει δεκτοί προς φοίτηση ή διεξαγωγή έρευνας σε σχολές του Πανεπιστημίου ΧΑΡΒΑΡΝΤ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.
Να έχουν ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης
Οι σχετικές αιτήσεις θα απευθύνονται προς το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΡΒΑΡΝΤ και θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και την 10/6/2010 στα γραφεία του Ιδρύματος, Γρ. Αυξεντίου και Κασσαβέτη, 14562 Κηφισιά. Για την παραλαβή του εντύπου της αίτησης θα πρέπει να αποστείλετε τα πλήρη στοιχεία σας στη διεύθυνση verykio@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα