Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Απειλές απολύσεων στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ - ΚΛΑΔΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε. ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ U.I.A.D.M.
(UNION INTERNATIONALE DES ASSOCIATIONS DE DELEGUES MEDICAUX)
Αριθμός Εγκριτικής Απόφασης Καταστατικού 2492/92 Π.Α.
Αθήνα, 29/04/2010
24ωρη Πανελλαδική Απεργία
Τις μειώσεις αποδοχών και τις απειλές απολύσεων στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών - Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων ( Π.Ο.Ι.Ε.-Φ.Σ.Ε.Κ.).
Όπως παρατηρεί η ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ, βιώνουμε τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά μας μετά τη μεταπολίτευση. Οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των Τραπεζών και των επιχειρήσεων. Τα πακέτα των μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο και όλα ρίχνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Η εκτίμησή μας ότι τα μέτρα αυτά, εκτός από αντικοινωνικά και άδικα, είναι και αδιέξοδα για την οικονομία, γιατί οδηγούν σε ύφεση, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο.
Η ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον γιορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς καθώς και στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 5/5/2010 με αιτήματα - διεκδικήσεις:
1. Την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας (Ε. Επιτροπή, Ε.Κ.Τ., ΔΝΤ) για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
2. Την απόρριψη όποιων αντι-ασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
3. Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι μισθοί - τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα