Κυριακή 25 Απριλίου 2010

"Παραπλανηθήκαμε" λένε οι Έλληνες πολίτες Font Size

Ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε τη φυγή επειδή γνώριζε την αλήθεια για την οικονομία, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία (84,8%), όσων μετείχαν σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος». Περισσότεροι όμως από το 65% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε και επέλεξε να μην πει την αλήθεια, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό όσων ζητούν να αρνηθεί η κυβέρνηση τις προτάσεις για μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και για την απελευθέρωση των απολύσεων.

Η δυσφορία των ερωτηθέντων απέναντι στα δύο κόμματα εξουσίας έχει ως αποτέλεσμα, οι μισοί να αποδίδουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση τόσο στην κυβέρνηση Καραμανλή όσο και στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Το 35,4% επιρρίπτει τις ευθύνες αποκλειστικά στον Κ. Καραμανλή και το 9,3% στον Γ. Παπανδρέου. Όσον αφορά στους κυβερνητικούς χειρισμούς, το 37,3% εκτιμά ότι υπήρξε αργοπορία και το 28,2% ότι έγιναν λάθη.

Το 35% θα μετακόμιζε στο εξωτερικό, αν είχε τη δυνατότητα και το 31,3% θα έστελνε τις καταθέσεις του εκτός Ελλάδος.
Rass
Ανάλογα είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της Rass για το "Παρόν της Κυριακής". Το 66,7% δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένο για επιπλέον προσωπικές θυσίες, ενώ το 80,3% θεωρεί πιθανή την κοινωνική έκρηξη.

Η έρευνα περιλαμβάνει και ερώτημα για την πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 8,7 μονάδες της Ν.Δ. και συγκεντρώνει το 31,4%. Η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 22,7% και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,9%, ΛΑΟΣ με 4,7%, ΣΥΡΙΖΑ με 4,5% και Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3%. Στο 19,4% οι αδιευκρίνιστοι ψήφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα