Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ο Καλλικράτης είναι ένας αλλά...

Ο Καλλικράτης είναι ένας αλλά...
Μισθοί πολλών ταχυτήτων στην Αυτοδιοίκηση για το ίδιο αντικείμενο.
Αδικημένοι οι υπάλληλοι των Νομαρχιών
22/4/2010
Με μισθούς πόσων ταχυτήτων θα ξεκινήσει ο Καλλικράτης;
Η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση με αφορμή τη σημερινή επιστολή του Προέδρου της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Στεφάνου ανοίγει το ζήτημα των αποδοχών των υπαλλήλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων

Συγκεκριμένα, ο κ. Δράκος στην επιστολή του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:
“ είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει σαφές θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα κατοχυρώνει πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων. Πρέπει να προβλεφθεί ρητά ότι οι υπάλληλοι διατηρούν το ίδιο εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς και ότι δεν θα υποστούν μείωση στα επιδόματα και στις κάθε είδους συνολικές αποδοχές που ελάμβαναν στον φορέα προέλευσής τους.»
Και συμπλήρωσε ότι: «Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση να πληρώσουν το …μάρμαρο του «Καλλικράτη». Γι’ αυτό και καλούμε την Κυβέρνηση να δεσμευθεί στο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ, στις 5 και 6 Μαΐου 2010, ότι οι μετατασσόμενοι δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα επιδόματα και τις κάθε είδους αποδοχές τους. Αντίθετα, οι όποιες μισθολογικές εξισώσεις, όπου απαιτηθούν, θα πρέπει να γίνουν προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Η ΕΝΑΕ θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα αγωνιστεί για να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους, ζητώντας ξεκάθαρες εγγυήσεις από την Κυβέρνηση”.

Στην πραγματικότητα το ζήτημα των αποδοχών δεν είναι ένα σύνθημα.
Η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων είναι από τους πλέον αδικημένους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Για παράδειγμα ένας υπάλληλος ΚΕΠ Νομαρχίας, με έναν υπάλληλο ΚΕΠ ενός δήμου, με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας μπορεί και να λαμβάνει 200 έως 300 ευρώ λιγότερα!

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ γνωρίζει ότι η ένωση με ομόφωνη απόφαση του 12ου Συνεδρίου ζήτησε την εξομοίωση των αποδοχών των υπαλλήλων των Νομαρχιών με τους συναδέλφους τους των Υπουργείων και των Περιφερειών.

Άρα λοιπόν αν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα, στις νέες αιρετές περιφέρειες, άλλα χρήματα θα παίρνουν όσοι προέρχονται από τις παλιές περιφέρειες και άλλα όσοι προέρχονται από τις νομαρχίες, ενώ και οι υπάλληλοι των δήμων, για την ίδια ακριβώς δουλειά πάλι άλλα χρήματα θα παίρνουν....
πηγή:Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα