«Πολιτική αυτοκτονία» χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τις αποχωρήσεις από τη Ν.Δ., στέλνοντας μήνυμα σε βουλευτές και στελέχη να μην επιχειρήσουν να «σαμποτάρουν» με τέτοιες κινήσεις το επικείμενο Συνέδριο του κόμματος.
Με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του γαλάζιου Συνεδρίου ήρθε ουσιαστικά να επιβεβαιώσει την καχυποψία που υπάρχει στα ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ. για το ενδεχόμενο κάποια στελέχη, που κινούνται στη σφαίρα επιρροής της Ντόρας Μπακογιάννη, να προχωρήσουν σε μία «ηρωική έξοδο» από το κόμμα εκμεταλλευόμενοι το βήμα του Συνεδρίου. Συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., παραπέμποντας και στην περίπτωση του Κώστα Κιλτίδη, αναφέρουν ότι η νέα ηγεσία δεν πρόκειται να εμποδίσει όποιον θέλει να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος. Αλλά είναι προφανές ότι μια τέτοια κίνηση κατά τη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου (25-27 Ιουνίου) θα προκαλέσει σκληρές αντιδράσεις από την πλευρά της Ρηγίλλης. «Οποιος το επιδιώξει θα πρέπει να αντιμετωπίσει και πέντε χιλιάδες συνέδρους» είναι η δική τους προειδοποίηση.
..
Το μήνυμα αυτό εξέπεμψε με τον τρόπο του και ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται πεπεισμένος ότι ουδείς θα διανοηθεί να δημιουργήσει «παρατράγουδα» στο Συνέδριο. «Σε ένα κόμμα είσαι γιατί το θέλει το κόμμα, αλλά και γιατί το θέλεις και εσύ. Το να θέλουν κάποιοι να προκαλέσουν μία τέτοια κατάσταση και να στήσουν ένα σόου αποχώρησης είναι έξω από τις σκέψεις μας. Διότι θα ήταν δική τους αυτοκτονία, εάν συνέβαινε.
Δεν το φοβάμαι καθόλου...», διεμήνυσε ο πρώην υπουργός (Μega)
και πρόσθεσε: «Το Συνέδριο θα είναι μια κορυφαία στιγμή. Θα δώσει ξεκάθαρα την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος και απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου».
Προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ., πάντως, δεν αποκλείουν να εξελιχθεί στο Συνέδριο ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», με δεδομένο ότι ο κ. Σαμαράς θα καλέσει τους συνέδρους να εγκρίνουν δομικές αλλαγές στο κόμμα, οι οποίες θα θέτουν ουσιαστικά στο περιθώριο στελέχη που συνδέθηκαν με το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν του κόμματος. Μέσα σε αυτό το κλίμα, θεωρείται κρίσιμη η γραμμή που θα ακολουθήσουν οι «καραμανλικοί» της Ν.Δ., οι οποίοι θα επιδιώξουν να έχουν δυναμική παρουσία στη νέα Κεντρική Επιτροπή, αλλά και η ομάδα των στελεχών που στήριξαν ενεργά την κ. Μπακογιάννη στη μάχη της διαδοχής Καραμανλή.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ»
καθώς ο Σαμαράς θα καλέσει τους συνέδρους να εγκρίνουν δομικές αλλαγές που θέτουν στο περιθώριο στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή
Διχάζει (ακόμα) τη Ν.Δ. η αποχή των καθηγητών
ΤΟ ΚΛΙΜΑ καχυποψίας που επικρατεί στο γαλάζιο στρατόπεδο ενίσχυσε χθες και η παρέμβαση του πρώην υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον Θανάση Γιαννόπουλο, εκτιμώντας και αυτός ότι υπάρχει χώρος για νέο κόμμα. «Σήμερα που μιλάμε δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέση για ένα κόμμα» ανέφερε (Θέμα FΜ), ενώ όταν ρωτήθηκε εάν θα αποχωρούσε από τη Ν.Δ. απάντησε: «Γιατί να σκέφτομαι να φύγω από τη Ν.Δ. όταν είμαι γέννημα θρέμμα της παράταξης; Η τελευταία σκέψη που θα κάνω θα ήταν να συμβουλευτώ σε μια μεγάλη δημοκρατική συγκέντρωση τα στελέχη μου. Αλλά ποτέ στην πολιτική δεν λέμε ποτέ. Ολα είναι ανοικτά. Γιατί εγώ να απολογούμαι;».
«Μιλάμε με γενικά τσιτάτα...»
Σε ιδεολογικο-πολιτική βάση έμπαινε την ίδια ώρα και η διαμάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη ΔΑΚΕ και τον γραμματέα Συνδικαλιστικού της Ν.Δ.
Γιάννη Μανώλη, με αφορμή τις επικρίσεις του βουλευτού για τη στάση των γαλάζιων συνδικαλιστών στις κινητοποιήσεις των βαθμολογητών στα λύκεια. «Η στάση της Ν.Δ. ήταν ουδέτερη... Θα ήθελα μία ξεκάθαρη καταδίκη αυτών των πρακτικών, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της συνδικαλιστικής υπερβολής. Τέτοιου είδους πρακτικές, ειδικά από ένα κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα, πρέπει να στηλιτεύονται» είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε (Βήμα FΜ) ότι είναι αναγκαίο η Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει το στίγμα της. «Στο Συνέδριο να επαναπροσδιορίσουμε με απόλυτη σαφήνεια ποια είναι η θέση της Ν.Δ. απέναντι στο μεγάλο κράτοςκαι το λέω αυτό γιατί είναι εύκολο να μιλάμε με γενικά τσιτάτα, τύπου “κοινωνικός φιλελευθερισμός”, αλλά αυτά δεν λένε τίποτα στον πολύ κόσμο», ήταν το δικό του μήνυμα. Από την πλευρά του ο κ. Μανώλης επέμεινε χθες να επικρίνει τον κ. Μητσοτάκη για τις βολές στους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, με βασικό επιχείρημα ότι «τα κόμματα δεν πρέπει να κατευθύνουν τα συνδικαλιστικά στελέχη».
ΟΛΜΕ: Σήμερα η απόφαση
Την ίδια στιγμή, καθοριστική απόφαση για την εξέλιξη της διαδικασίας εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καλείται να λάβει σήμερα η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές αποφασίζουν αν θα συνεχίσουν ή όχι την αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών, αντιδρώντας στις περικοπές των αμοιβών τους.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ, που πλειοψηφεί στην ΟΛΜΕ, βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς έχει διασπαστεί με δύο από τα τέσσερα μέλη της να έχουν ψηφίσει υπέρ της αποχής στις προηγούμενες συνεδριάσεις και τα άλλα δύο εναντίον (εκτός από την τελευταία όπου ο ένας απουσίαζε), γεγονός που εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό καθώς στην ουσία η συνέχιση της κινητοποίησης οφείλεται στη συμφωνία των δύο μελών της ΔΑΚΕ, οι οποίοι με τις ψήφους τους διαμορφώνουν οριακή πλειοψηφία υπέρ των κινητοποιήσεων από κοινού με τους τέσσερις εκπροσώπους των αριστερών παρατάξεων της ΟΛΜΕ.
«Σεβαστείτε την αγωνία τους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής κάλεσε χθες την ΟΛΜΕ να δείξει με την απόφασή της ότι σέβεται την αγωνία των μαθητών και των γονιών και υπενθύμισε ότι οι αποζημιώσεις που περικόπηκαν, στο πλαίσιο των γενικών περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση, αποτελούν πρόσθετη αμοιβή των εκπαιδευτικών.
πηγή: Τα Νέα
Τέμπη: Οι τεράστιες συγκεντρώσεις αφήνουν αποτύπωμα στην πολιτική σκηνή –
Ανησυχία στην κυβέρνηση, στήριξη από την προοδευτική αντιπολίτευση
-
Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε εκατοντάδες σημεία της
επικράτειας, έδωσαν τον τόνο στη χθεσινή επικαιρότητα. Εκατοντάδες χιλιάδες
πολίτες,...
Πριν από 3 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα