Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Θα σαλπάρουν έξι πλοία ύστερα από αλλαγή της ώρας του απόπλου.... Μπλοκαρισμένο ως τα μεσάνυχτα το λιμάνι του Πειραιά

Τον απόπλου επιβατηγών πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά «μπλοκάρουν» ως τα μεσάνυχτα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, παρά το γεγονός ότι η προγραμματισμένη για σήμερα απεργία των σωματείων ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού) και «Στέφενσον» κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο Πειραιά. Έξι πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν, τα μεσάνυχτα, μετά την αλλαγή της ώρας του απόπλου.
Τα μέλη των δύο σωματείων, υπό την ομπρέλα του συνδικαλιστικού φορέα του ΚΚΕ, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κινητοποίηση αγνοώντας τη δικαστική απόφαση και παρά την πρόθεση των ακτοπλοϊκών εταιρειών να πραγματοποιήσουν κανονικά τα δρομολόγια. Από το πρωί ομάδες απεργών των προσκείμενων στο ΠΑΜΕ σωματείων έχουν αποκλείσει τους καταπέλτες των πλοίων που φεύγουν για τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού.
Νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους συνδικαλιστές και σε επιβάτες.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, η οποία επέρριψε στις ακτοπλοϊκές εταιρείες το σύνολο των ευθυνών για την ταλαιπωρία των επιβατών. Όπως είπε, επιβάτες και ναυτεργάτες έχουν κοινά συμφέροντα. "Στεναχωρημένοι ήταν βεβαίως, γιατί την τελευταία στιγμή έμαθαν ότι δεν μπορούσαν να φύγουν, αλλά αύριο τα καράβια θα λειτουργήσουν πάλι", κατέληξαν οι δηλώσεις της.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας.

Πολιτική αντιπαράθεση

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για το ΚΚΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, λέγοντας ότι επενδύει σε διαλυτικά φαινόμενα. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση καταγγέλλει όσα συνέβησαν σήμερα στον Πειραιά, όπως καταγγέλλει και τη στάση του κομμουνιστικού κόμματος. "Ο λαός καταλαβαίνει", είπε.

Απαντώντας, το ΚΚΕ χαρακτήρισε προκλητική την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως επιχειρεί με "κουτοπονηριές" να σκεπάσει την "απάνθρωπη" πολιτική της. "Τη ζωή των εργαζομένων καταστρέφουν η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ", αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτουν και οι τομεάρχες Ναυτιλίας και Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη. Σε κοινή τους δήλωση υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι "οι αποσπασματικές και δίχως προετοιμασία κινήσεις, καθώς και το επιπόλαιο και γεμάτο στρεβλώσεις προτεινόμενο σχέδιο νόμου για το ‘’καμποτάζ’’ οδήγησαν στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά".

Έξι πλοία σαλπάρουν τα μεσάνυχτα από τον Πειραιά
Τέσσερα πλοία, τον απόπλου των οποίων είχαν εμποδίσει συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, θα αναχωρήσουν τελικά από τον Πειραιά τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για τα Knossos Palace, Superfast XII, Bluestar Paros και Διαγόρας. Σε αυτά τα τέσσερα προστίθενται ακόμη δύο πλοία, τα Βιντσέντζος Κορνάρος και Πρέβελη, τα οποία είχαν προγραμματίσει να αποπλεύσουν από τον Πειραιά στις 23:59.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα