Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

«Μπλακ - αουτ» στα Κέντρα Υγείας

Στον «αέρα» βρίσκεται η λειτουργία των Κέντρων Υγείας της χώρας, εξ' αιτίας των ελλείψεων στο προσωπικό. Είναι ενδεικτικό πως οχτώ στα δέκα Κέντρα Υγείας λειτουργούν με μόλις 4 με 5 γενικούς γιατρούς, ενώ το ήδη υπάρχον πρόβλημα θα ενταθεί το επόμενο διάστημα δεδομένου του νέου τρόπου εφημέρευσης.
«Εικοσιδύο χρόνια μετά τη δημιουργία των Κέντρων Υγείας βλέπουμε για πρώτη φορά την επικείμενη καταστροφή των μονάδων αυτών, αλλά και την οριστική απομάκρυνση του οράματος του γενικού - οικογενειακού ιατρού για κάθε πολίτη της χώρας μας», καταγγέλουν σε κοινή ανακοίνωση τους η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής και η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής.
Επιπλέον, οι δύο φορείς διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις σχετικά με τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, υποστηρίζοντας πως το 80% των Κέντρων Υγείας της χώρας θα εφημερεύει μόνοτις μισές ημέρες κάθε μήνα - αποτέλεσμα του περιορισμού του αριθμού των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ σε 4 το μήνα ανά γιατρό.
Στο πλαίσιο αυτό καλούν τους γενικούς γιατρούς σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργείο Υγείας που έχει προγραμματισθεί για σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 24, 2010

    Ζήτω στον δήμο Τριφυλίας!!!
    Και άλλη επιτυχία άμεσα!!!
    Κλείνει το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών!!!
    Αυτά δεν μας τα είπατε, Κύριοι...... Αυτά δεν μας τα είπατε!!!!!!
    Ζήτω στην Κυπαρισσία και στους πάτρωνές της!!!!
    Μας πήραν την σοδειά φθηνά! όχι δεν πειράζει! Έ όχι δεν πειράζει... που λέει και ο Παπακωνσταντίνου, ο Βασίλης εννοείται!!!! Θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες... και εμείς στα ίδια θ' άμαστε αλλη μια χρονιά... μας πήραν την πατρίδα μας φθηνά.... Ε....ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ , ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΟΥΣΤ!!!!!!! ΠΑΛΙΟΚΕ.........!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα