Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ψηφίζουν τα μεσάνυχτα στη Βουλή για το Βατοπέδι

Μυστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στη Βουλή για να αποφασιστεί η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες έξι πρώην υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές θα ψηφίσουν σε έξι κάλπες που θα στηθούν- μία για καθέναν από τους κ.κ. Αλ.Κοντό, Ε.Μπασιάκο, Π.Δούκα, Θ.Ρουσόπουλο, Γ.Βουλγαράκη και Κ.Κιλτίδη-, ενώ επειδή η ψηφοφορία είναι μυστική απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι επί του συνόλου για την παραπομπή.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα αρχίσει στις 5:00 μ.μ., προκειμένου όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος να έχουν το χρόνο να τοποθετηθούν και οι έξι υποψήφιοι για παραπομπή εάν το επιθυμούν, ώστε η ψηφοφορία να γίνει τα μεσάνυχτα.

Θυμίζουμε ότι οι Π.Δούκας και Ε.Μπασιάκος κατηγορούνται «για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος», ενώ ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος για «ηθική αυτουργία» στην τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων.

Τέλος, από την πλευρά της, η ΝΔ έχει ανακοινώσει πως θα υποβάλει αίτημα για σύσταση και άλλης Προκαταρκτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι με πρόταση για παραπομπή του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου.
πηγή: Το Ποντίκι

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 29, 2010

    αυτό που ποτέ μου δεν θα καταλάβω είναι γιατί να ψηφίζουν μυστικά. τι θέλουν να κρύψουν; γιατί δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους και κρύβονται πίσω από μυστικές ψηφοφορίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα