Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, με τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων πολιτών.

Το νομοσχέδιο παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες εκτός των εμπόρων, να ρυθμίσουν μέρος των χρεών τους για τέσσερα χρόνια και να απαλλαγούν από το υπόλοιπο, με απόφαση του αρμόδιου Ειρηνοδικείου.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη δυνατότητα θα πρέπει πρώτα να αποδείξουν ότι έχουν αδυναμία πληρωμής του χρέους. Επίσης η περιουσία τους θα μπορεί να ρευστοποιηθεί για ικανοποίηση των πιστωτών εκτός και αν δεχθούν να αποπληρώσουν εντός 20 χρόνων χρέη που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας.
Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΙουλίου 01, 2010

    Να σε κάψω Γιάννη να σ΄αλείψω λάδι έλεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου. Πρώτα μας φτάνουν στο χείλος της καταστροφής με όλα αυτά τα μέτρα την μείωση μισθών, τις αυξησεις σε όλα τα είδη, τις απολύσεις... και μετά τάχα μου τάχα μου να μας ρυθμίσουν τα χρέη. Αν ζούσε τώρα η γιαγιά μου θα έλεγε αχ μια βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα