Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ευρωπαίοι ελεγκτές την «έπεσαν» στην ΕΑΣ

Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε χθες και προχθές στη Μεσσηνία για έλεγχο σχετικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις του 2009 και του 2010. Η έρευνα αφορούσε στον ΟΠΕΚΕΠΕ και εμμέσως στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς είναι συνεργαζόμενος φορέας με τον Οργανισμό.
Δύο ελεγκτές, ένας Βέλγος και μία Ουγγαρέζα, πραγματοποίησαν διοικητικούς, αλλά και επιτόπιους ελέγχους με μετρήσεις σε 15 παραγωγούς, τους οποίους είχαν προεπιλέξει οι ίδιοι, στις περιοχές Καλαμάτας, Μελιγαλά και Πύλου, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει σωστά η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων. Γι’ αυτό το θέμα, μάλιστα, στη Μεσσηνία βρέθηκαν και στελέχη των διοικήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και της ΠΑΣΕΓΕΣ.
«Πρόκειται για σοβαρό και ουσιαστικό έλεγχο που γίνεται από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες σε διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τον οποίο εξαρτώνται οι επιδοτήσεις της χώρας. Σε αυτή την περίπτωση, αφορούσε την Ελλάδα» μας είπε ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Μεσσηνίας Δημήτρης Ραπτέας, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν ευχάριστα για την Ένωση, ενώ, όπως ανέφερε, ούτε και στον ΟΠΕΚΕΠΕ διαπιστώθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Σήμερα, οι ελεγκτές της Ε.Ε. θα βρίσκονται για ανάλογους ελέγχους στη Λακωνία, όπου έχουν προεπιλεχθεί για επιτόπιες μετρήσεις και 26 παραγωγοί.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα