Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Εξαίρεση ο Κ.Κιλτίδης, Προανακριτική για τους πέντε από τους έξι πρώην υπουργούς της ΝΔ αποφάσισε η Βουλή...

Eικόνα από την Ολομέλεια της Βουλής (Φωτογραφία: ICON )
-----------------------------------------------------------------------
Αθήνα
Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ για την υπόθεση Βατοπαιδίου αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία η Βουλή.

Συνολικά ψήφισαν 282 βουλευτές. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Υπέρ της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τον Θ.Ρουσόπουλο ψήφισαν 198 βουλευτές, έναντι 73 που ψήφισαν κατά. Bρέθηκαν επίσης 4 λευκά ψηφοδέλτια, ενώ 7 ψήφισαν παρών.

Υπέρ της πρότασης για τον Ευάγγελο Μπασιάκο ψήφισαν 194 βουλευτές, έναντι 81 που ψήφισαν κατά. Βρέθηκαν 4 λευκά, 1 άκυρο και 2 παρών.

Υπέρ της πρότασης για τον Πέτρο Δούκα ψήφισαν 177 βουλευτές, ενώ 81 την καταψήφισαν. Στην κάλπη βρέθηκαν και 11 άκυρα ψηφοδέλτια, ενώ 13 βουλευτές ψήφισαν παρών.

Υπέρ της πρότασης για τον Γιώργο Βουλγαράκη ψήφισαν 167 βουλευτές έναντι 91 που την καταψήφισαν. Βρέθηκαν επίσης 1 λευκό ψηφοδέλτιο, 6 άκυρα, ενώ 17 ψήφισαν παρών.

Για τον Αλέξανδρο Κοντό, υπέρ της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής ψήφισαν 186 βουλευτές, έναντι 77 που την καταψήφισαν. Βρέθηκαν επίσης 15 άκυρα, ενώ 4 ψήφισαν παρών.

Αντίθετα, κατά της πρότασης σύστασης Προανακριτικής αναφορικά με τον Κ.Κιλτίδη ψήφισαν 212 βουλευτές, έναντι 49 που την υπερψήφισαν. Βρέθηκαν 5 άκυρα, ενώ 16 ψήφισαν παρών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα