Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΑΝΔΡΕΑΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΣ...

ΑΝΔΡΕΑΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΣ...


Γίνεται να αγαπάς τον Σινάτρα και τη Ρίτα Σακελλαρίου το ίδιο; Γίνεται να είσαι κοσμήτορας στο Μπέρκλεϊ της Αμερικής και να "πυροβολείς" συνεχώς την αμερικανική πολιτική; Γίνεται να είσαι γιός πρωθυπουργού και να ηγείσαι εσωκομματικής τάσης εναντίον του; Γίνεται να υπογράφεις συμφωνία παραμονής των αμερικανικών βάσεων και να ανακοινώνεις ότι υπέγραψες συμφωνία απομάκρυνσής τους; Γίνεται να είσαι ένας από τους πιό καλλιεργημένους της γενιάς σου και να ερωτεύεσαι μια αεροσυνοδό -τσόλι; Ολα αυτά γίνονται αν είσαι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο μεγάλος αντιφατικός!

Αλλά και ο ιστορικός ηγέτης της κεντροαριστεράς, ο άνθρωπος που έδωσε φωνή και ρόλο στον άλλο μισό ελληνικό λαό -τον ηττημένο του εμφυλίου. Ο πολιτικός που έβγαλε τον χωροφύλακα από τον σβέρκο του πολίτη, που πρωταγωνίστησε στη μεγαλύτερη αναδιανομή εθνικού πλούτου τον 20ο αιώνα. Αλλά και εκείνος που διηύρυνε τις πελατειακές σχέσεις στην πολιτική, που κομματικοποίησε περαιτέρω το κράτος και φόρτωσε με χρέη τη χώρα για να ενισχύσει τους ασθενέστερους.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είτε αγόρευε στο μπαλκόνι, είτε κουνούσε το δάχτυλο στο ΝΑΤΟ και τους αμερικάνους, είτε έτριζε τα δόντια στην Τουρκία, είτε έκανε νεύμα στη Δήμητρα να κατέβει από το αεροπλάνο, ήταν πάντα το ίδιο αυθεντικός! Γι' αυτό λατρεύτηκε και μισήθηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Και δικαίως. Η πορεία του ήταν συναρπαστική, ήταν η διαδρομή του τελευταίου μάγκα επί της γης, όπως έλεγε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια έφυγε για να πάει να συναντήσει τη Μελίνα και τον Γεννηματά
πηγή:veto300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα