Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Απέρριψαν τις κατηγορίες..... Σκοπιμότητες καταγγέλλουν στη Βουλή οι εγκαλούμενοι για το Βατοπαίδι πρώην υπουργοί της ΝΔ

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
---------------------------------------------------------
                                                                                     Αθήνα
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο απέρριψαν τα όσα τους προσάπτουν οι Γιώργος Βουλγαράκης, Π.Δούκας, Κ.Κιλτίδης και Ευ.Μπασιάκος, οι οποίοι έλαβαν το λόγο στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση του Βατοπαιδίου.

«Ζητώντας την παραπομπή μου κυριολεκτικά στον αέρα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την μελλοντική δίωξη οποιουδήποτε υπουργού με τον ίδιο τρόπο. Θα το βρείτε μπροστά σας, ειδικά την περίοδο αυτή. που πολλές από τις υποθέσεις που χειρίζεστε βρίσκονται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας» τόνισε ο Γιώργος Βουλγαράκης, επιφυλασσόμενος παράλληλα, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του «με κάθε μέσο», απέναντι σε όσους προβαίνουν σε «κατάχρηση εξουσίας» εναντίον του.

«Ένα ψέμα δεν γίνεται αλήθεια επειδή είναι ευρέως διαδεδομένο, ούτε μια αλήθεια μπορεί να μετατραπεί σε ψέμα, επειδή κάποιοι δεν είναι διατεθειμένοι να την δουν» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, για να υποστηρίξει στην συνέχεια, πως παραπέμπεται με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

«Δεν υπέγραψα κανένα απολύτως έγγραφο, δεν σχετιζόμουν με την υπόθεση, δεν παρενέβην καθόλου σε χαρακτηρισμό ή αποχαρακτηρισμό της περιοχής, απέδειξα πως η περιοχή δεν είναι καν κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος με υπογραφή του σημερινού υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου.

» Στη διερεύνηση της υπόθεσης δεν αναφέρεται το όνομά μου πουθενά, δεν γνωρίζω τους μοναχούς, δεν έχω πάει ποτέ στο Άγιο Όρος. Κατέθεσα έγγραφο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, ότι η σύζυγός μου δεν πήρε ούτε ένα ευρώ και με ευθύνη μου άνοιξαν όλοι οι λογαριασμοί μου. Με λίγα λόγια, δεν βρίσκομαι εδώ ως πολιτικός, ή πρώην υπουργός, αλλά ως φυσικό πρόσωπο -ως Γιώργος Βουλγαράκης» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Το κατηγορητήριο απέρριψε κατηγορηματικά και ο πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας.

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα, χωρίς να έχει βρεθεί τίποτα σε βάρος μου. Δεν βρέθηκε καμία διαδρομή μαύρου, ή οιουδήποτε είδους χρήματος που να με αφορά. Σε πάνω από 100.000 σελίδες δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας που να άφησε τον παραμικρό υπαινιγμό σε βάρος μου».

«Η Επιτροπή δεν άνοιξε τους λογαριασμούς της Μονής και των λεγόμενων «εμπλεκομένων» και να φανεί αν πήγε ένα ευρώ και σε ποιόν. Αν δεν το έψαξε αρκετά, πώς βγάζει τέτοιο πόρισμα; Με αέρα κοπανιστό; Αν το έψαξε και δεν βρήκε, γιατί δεν το λέει ρητά; Το ΠΑΣΟΚ δεν παρήγγειλε καμία έκθεση πραγματογνωμοσύνης από κάποιον σοβαρό ανεξάρτητο μη κομματοκρατούμενο οργανισμό, για να τεκμηριωθεί η μη σωστή τιμολόγηση των ακινήτων.

«Για μικροκομματικά οφέλη, βάζετε βόμβα στα θεμέλια της λειτουργίας του κράτους. Βάζετε τα θεμέλια για τα Ειδικά Δικαστήρια για τους δικούς σας υπουργούς του αύριο» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός.

«Καμία ευθύνη, καμία αρμοδιότητα και κανένα αδίκημα δεν έχω διαπράξει» δήλωσε ο Ευ.Μπασιάκος ο οποίος χαρακτήρισε αόριστο και χωρίς αιτιολογημένη νομική βάση το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια κλίματος κατασκευής ενόχων.

Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε δώσει οποιαδήποτε εντολή στην διευθύντρια πολιτικής γης Σταματίνα Μαντέλη.

«Ποτέ δεν μίλησα με την κα Μαντέλη. Είναι πρωτοφανής και αήθης η συμπεριφορά της. Επινόησε τα ονόματα γιατί έτσι καθοδηγήθηκε. Η ίδια το είχε καταθέσει ρητά πριν αλλάξει την κατάθεση της. Μέχρι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα ασχολείται με αυτή την κατάπτυστη μάρτυρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπασιάκος πρόσθεσε: «Επί πολλούς μήνες κατασυκοφαντούμαι. Πλήττεται η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια μου. Ότι πιο ιερό έχω. Για ποιο λόγο να διασύρομαι; Δεν ξέρω. Όπως δεν ξέρω αν είναι ουτοπία να σας πω να ψηφίσετε κατά συνείδηση.»

Τέλος, υποστήριξε ότι ως υπουργός δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ερευνήσει την νομιμότητα της κυριότητας των ανταλλαγών, ούτε ποτέ έκανε εκτίμηση ή υπερεκτίμηση ακινήτων ή υπέγραψε πράξη μεταβολής περιουσίας του δημοσίου ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα για ψευδείς βεβαιώσεις ούτε θέμα απιστίας.

Απέρριψε δε, κατηγορηματικά την κατηγορία για ηθική αυτουργία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ηθική αυτουργία σε νόμιμη πράξη υπαλλήλου δεν νοείται. Εγώ απευθύνομαι με στοιχεία στη Βουλή. Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι προκαθορισμένο. Κρίμα που αναζητείται σε εμένα το σκάνδαλο».

Από την πλευρά του ο Κ.Κιλτίδης επανήλθε στα όσα είχε καταθέσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας την κακοποίηση που είχε δεχθεί η περιοχή της Ουρανούπολης κατά το παρελθόν.

Ως εκ τούτου, όπως εξήγησε, η πρόταση της διευθύντριας Πολιτικής Γης, Σταματίνας Μαντέλη, να προσυπογράψει την παράνομη (όπως κρίθηκε εκ των υστέρων) γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία το δάσος της Ουρανούπολης χαρακτηριζόταν διοικητικά ως «δασική έκταση», δεν τον βρήκε αντίθετο.

Ο κ. Κιλτίδης υποστήριξε πως οι ενέργειές του για άρση των συνεπειών της υπογραφής αυτής, έγιναν πριν ξεσπάσει ο θόρυβος του σκανδάλου -ενώ ανέφερε και σειρά ενεργειών του, που συνεχίστηκαν και μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (με ερώτησή του προς την νυν υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη), οι οποίες οδήγησαν στον τελικό χαρακτηρισμό της περιοχής από το τοπικό δασαρχείο ως «δάσους».

Ο πρώην υφυπουργός, ανέφερε πως από παλιά έχει δηλώσει πως δεν θέλει την βουλευτική του ασυλία και καμία προστασία κατά την ευθύνη των υπουργών, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Έτσι, επικαλέστηκε απόφαση δικαστηρίου που τον δικαιώνει, σε μήνυσή του εναντίον τοπικής εφημερίδας για «συκοφαντική δυσφήμηση».

«Ό,τι έκαμα, είναι προς την προστατευτική διάταξη του Συντάγματος. Ενσάρκωσα επί 40 χρόνια την πολιτική. Εσείς, κάντε ό,τι λέει η συνείδησή σας για την πατρίδα και το δίκιο. Εγώ, είναι αργά ν’ αλλάξω» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κιλτίδης.
Newsroom ΔΟΛ,

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΙουλίου 01, 2010

    Θα ήθελα να ήξερα όταν λένε όλοι τους αυτές τις ανοησίες γελάνε; Ποιον προσπαθείτε να ξεγελάσετε κύριοι τους εαυτούς σας ή εμάς; Κι αν θέλετε να σας πω τι πιστεύω θα σας έλεγα ότι προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους εαυτούς σας. Σοβαρευτείτε επιτέλους. Έστω και τώρα την ύστατη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα