Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Καθηγητές Δημοσίων σχολείων: Τα ιδιαίτερα, πόσο κοστίζουν και γιατί δεν θα λειτουργήσουν φέτος στα Φιλιατρά!!!!!

γράφει και σχολιάζει ο Αλχημιστής


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αλλά και λίγο αργότερα, πανηγυρίζουν τα σχολεία όλης της χώρας για την επιτυχία των μαθητών τους, στις Πανελλήνιες εξετάσεις …
Γελάω, εκνευρίζομαι, κουνάω το κεφάλι μου πάνω-κάτω, πολλές φορές, μόλις βλέπω την ίδια ανακοίνωση, από το Λύκειο Φιλιατρών!

Μα καλά, όλα τα άλλα, αλλά η τσίπα;
Τι έγινε η τσίπα; Δεν ντρέπονται καθόλου;
Αφού μας τα σουφρώσουν όλο τον χρόνο, έχουμε δεν έχουμε, εννοείται πάντα χωρίς απόδειξη, στο τέλος μας …πανηγυρίζουν πραγματικά! Και συνολικά! Πετύχαμε λέει…το σχολείο μας, τόσο % επιτυχία! Πολύ καλό ποσοστό! Άριστο!!!!!
Και δεν ντρέπονται!

Επειδή, βαθιά μου πίστη είναι, ότι οι τακτικοί καθηγητές των Δημόσιων σχολείων, δεν μπορούν να κάνουν και ιδιαίτερα μαθήματα καθιστώντας ανενεργή, την έννοια της δωρεάν παιδείας, χαρατσώνοντας τον ήδη λεηλατημένο από αδηφάγα συμφέροντα, ποικίλης καταγωγής, τον Λαό μας…
130.000.000 Ευρώ!
Ναι, 130 εκατομμύρια ευρώ!!!!!! Δηλ. 45.000.000.000 δρχ. Τόση εκτιμάται επιεικώς η τιμή
 των ιδιαίτερων μαθημάτων στην Ελλάδα!!!!
Τόσο μεγάλη είναι η απώλεια δημόσιων εσόδων κατά μέσο όρο, από την κατ’ εξακολούθηση παρανομία των καθηγητών των δημόσιων σχολείων! Το τεράστιο αυτό ποσό που δαπανάται κατ’ έτος, δείχνει πεντακάθαρα και την φτώχεια της δημόσιας παιδείας και ποιος ασκεί την παραπαιδεία!

Όχι βέβαια, ότι δεν το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι…. ότι δεν το έχουμε νοιώσει στο πετσί μας!
Αυτοί οι άνθρωποι, που αρέσκονται να λένε ότι ασκούν και λειτούργημα! παραβαίνουν συνειδητά πολλούς νόμους και διατάξεις , τυπικά αλλά και ουσιαστικά, κυρίως όμως παραβιάζουν τον νόμο 1566/ 85 και ειδικότερα τα άρθρα 13 $14 που λένε «…απαγορεύεται η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων από δασκάλους του Δημοσίου και οι παραβάσεις επισύρουν φυλάκιση μέχρι τριών ετών, ενώ συνιστούν πειθαρχικό αδίκημα, για το οποίο μπορεί να επιβληθεί και η ποινή της οριστικής παύσης από την εργασία».

Τα παραπάνω, επαληθεύουν κατά το πλέον πανηγυρικό τρόπο, όσα η ελληνική κοινωνία ψιθυρίζει φωναχτά, χρόνια τώρα, τόσο για την έκταση όσο και για το μέγεθος της εκπαιδευτικής παραοικονομίας στην Ελλάδα και ότι, το πιο σημαντικό κομμάτι, σίγουρα είναι το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης.
Είναι αυτό που κάνει και τη μεγαλύτερη ζημιά στην κοινωνία μας, δείχνοντας στον νέο, το δρόμο της συναλλαγής και γενικότερα τον άλλο τρόπο, ζωής και πλουτισμού... Έτσι δημιουργούνται…. αυξομειούμενες συνειδήσεις, ενώ ταυτοχρόνως καταρρακώνεται στα μάτια κυρίως των μαθητών, η εικόνα και το κύρος του ….Έλληνα εκπαιδευτικού.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή η πολιτεία, δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο και μάλιστα … στο ακέραιο, καλούμε τους γονείς, να καταγγέλλουν, αφ’ ενός, αυτές τις περιπτώσεις, δημοσιοποιώντας τες, ώστε επιτέλους να μπει ένα τέλος στις έκνομες αυτές πρακτικές που υποσκάπτουν το μέλλον μας…και αφ’ ετέρου,
 Να επιλέγουν αδιόριστους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ασκούν και νόμιμη δραστηριότητα και μεγαλύτερη όρεξη έχουν για δουλειά και φτηνότερα θα τους παίρνουν, αλλά και δεν θα υπονομεύουν μόνοι τους το μέλλον των παιδιών τους, χρησιμοποιούντες επίορκους και κατεργάρηδες καθηγητές…..
 Να επιλέγουν οργανωμένα φροντιστήρια, τα οποία, ως γνωστόν, έχουν πολλά πλεονεκτήματα
Εμείς από την μεριά μας σας δίνουμε μία υπόσχεση: Όποιος καθηγητής υποπέσει στην αντίληψή μας, ότι κάνει «ιδιαίτερα» θα τον βγάζουμε στον αέρα!!! Και ας μας κάνει αγωγή, όποιος τολμήσει, να μας πει να το αποδείξουμε!!!!! Ας τολμήσει! Εμείς προειδοποιούμε όλους τους επίορκους καθηγητές, για να έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας….
Φέτος να μην τολμήσουν να κάνουν ιδιαίτερα, γιατί θα τους καταγγείλουμε και στην κοινωνία και όπου ο νόμος ορίζει!!!!
Σας καλούμε δε, όλους , να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας αυτό, καταγγέλλοντας και σεις , ανάλογα περιστατικά!!!!!

10 σχόλια:

  1. ΧριστίναΙουλίου 03, 2010

    Εδώ, ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι!!!!!! Που είναι το κράτος; Το Υπουργείο παιδείας τι κάνει;
    Πολύ ωραία η προσπάθεια σου Αλχημιστή, αλλά δν νομίζω ότι θα έχεις αποτέλεσμα. Πάντως σου το εύχομαι! και θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουλίου 04, 2010

    Αμάν, μας ήπιανε το αίμα. Επιτέλους ας κάνει κάποιος κάτι. Δεν αντέχουμε άλλο. αυτοί δεν είναι καθηγητές, ληστές είναι!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι γράμματα να μάθουν τα παιδιά μας απο αυτούς; Αυτοί ξεκουράζονται μέσα στην τάξη, δεν πάνε σε εκδηλώσεις του σχολείου, εκδρομές κλπ. για να ξεκουρασθούν για τα ιδιαίτερα!
    Όλοι το ξέρουν.
    Καλά αυτοί, αλλά ο λυκειάρχης γιατί κάνει τα στραβά μάτια και δεν κάνει καλά την δουλειά του; Είναι και αυτός στο κόλπο;
    Αν δεν μπορεί και αυτός ας παραιτηθεί. Και αν δεν παραιτείται ας τον παραιτήσουν! Τα μεταξωτά .......θέλουν και μεταξωτούς........ !!!!!!
    Επιτέλους, ας μάθουν όλοι, ότι υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΙουλίου 04, 2010

    Πραγματικά αιμοσταγείς! Το χρήμα πάνω από όλα! Έλεος!Καθηγητές είναι αυτοί; Το Κράτος τι κάνει; Είναι δυνατόν να μας υποχρεώνουν να κάνουμε ιδιαίτερα σ'αυτούς; Θα σας στείλω και φωτογραφίες! Κάντε ότι μπορείτε. Αν τους καταγγείλλουμε επώνυμα, θα ξεσπάσουν στα παιδιά μας! Μπορεί όμως ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων, ο Λυκειάρχης, όπως λέει και η Μαρία, το υπουργείο και άλλοι φορείς να καταγγείλουν τους εκβιαστές καθηγητές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο! Πολύ καλή ενέργεια, εκ μέρου σας....
    θα βοηθήσουμε όλοι, για να έχουμε ικανοποιητικό επίπεδο δημόσιας παιδείας, πραγματικής δημόσιας και δωρεάν παιδείας!
    Συχγαρτήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άδικα σκοτώνεστε! Είναι τόσο πολύ διαβρωμένοι, που θα βρούν τρόπους! Είναι αυτοί ειδικοί στην απατεωνιά!Πρέπει η κοινωνία, οι βουλευτές, οι Δήμαρχοι, οι εισαγγελείς, όλοι να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης της κοινωνικής αυτής μάστιγας!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΙουλίου 04, 2010

    Μεγάλη μαγκιά η αρπαχτή μάγκα μου! Μόνο αν τους δώσουμε ένα μπερντάχι ξύλο θα πάρουν χαμπάρι αυτοί! Αλλά ας τολμήσουν να κάνουν μαγκιές στον δικό μου, και θα φάνε καλά! Άστο επάνω μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑνώνυμοςΙουλίου 04, 2010

    Ο θεός είναι ψηλά και βλέπει. Μήπως νομίζουν ότι αυτά τα παλάτια που έχουν φτάξει και ζουν θα τα χαρούν κιόλας. Γιατί μην μας πουν ότι τα έχουν φτιάξει με τον έναν και μόνο μισθό που έχουν. Με τον ιδρώτα του κάθε γονιού τα έχουν φτιάξει χωρίς να ρωτάνε αν μπορούν κάθε μήνα να πληρώνουν τόσα. Το άδικο όμως κανείς δεν το θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τίποτα δεν πρόκειται να καταφέρεις φίλε Αλχημιστή. Και κάποιον που έπιασαν πριν από χρόνια την ώρα που έκανε μάθημα, οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών και έκαναν μάθημα εκείνη την ώρα πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης!!!!!! Μην το ψάχνεις λοιπόν. Δεν παλευόμαστε με τίποτα!!!! Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑνώνυμοςΙουλίου 04, 2010

    χαχαχα Γιώργο ξέρεις ο συγκεκριμένος καθηγητής τι κάνει τώρα; Εκεί που καθόταν ωραία ωραία στο παλάτι του, στη γραφειάρα του και πήγαιναν τα δόλια τα παιδάκια μας εκεί για μάθημα, τώρα γυρνάει από σπίτι σε σπίτι από το καταμεσήμερο μέχρι αργά τα μεσάνυχτα από φόβο μην τον ξαναπιάσουν. Κι αν συμβεί και τίποτα, ω μη γένειτο, θα πει ότι έχει πάει επίσκεψη στη φιλενάδα του για καφεδάκιέ και άμα λάχει θα έχει γυρίσει και το φλυτζάνι για να του τον πει!!!!!!! χαχαχαχαχαχαχα !!!!!!!!!Ρε που φτάνει ο άνθρωπος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα