Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΛΑΝΔΙΑ! 1-0......Η Ισπανία παγκόσμια πρωταθλήτρια!

109' .Με δέκα παίκτες η Ολλανδία. Ο Γουέμπ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Χαιτινχα, ο οποίος ανέτρεψε τον Ινιέστα, πριν αυτός μπεί στη μεγάλη περιοχή.
95' : Σπουδαία ευκαιρία για την Ισπανία. Ο Ινιέστα με κάθετη μπαλιά, έβγαλε τετ-α-τετ τον Φάμπρεγκας, ο οποίος σούταρε για να αποκρούσει με τα πόδια ο Στεκέλεμπουργκ.
Λήξη του αγώνα.
Στο 83' πάλι ο Ρόμπεν στην κόντρα, κι αφού πρόλαβε τον Πουγιολ βρέθηκε μόνος με τον Κασίγιας, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας μπλόκαρε τη μπάλα.
76' . Ευκαιρία για την Ισπανία. Η κεφαλιά του Σέρτζιο Ράμος από εξαιρετική θέση, πέρασε άουτ.
69' . Η Ισπανία «απανταει» στις ευκαιρίες!. Από λάθος του Χαιιντίνχα ο Βίγια είναι έτοιμος να σκοράρει από κοντά, αλλά ο Ολλανδός αμυντικός, προλαβαίνει και διορθώνει το λάθος του, κόβοντας σε κόρνερ.
62' . Καταπληκτική ευκαιρία για την Ολλανδία! Στο 62' ο Σνάιντερ πέρασε κάθετη μπαλιά στον Ρόμπεν, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με Κασίγιας, καθυστέρησε και ο Ισπανός πορτιέρο έδιωξε και με τη βοήθεια της τύχης σε κόρνερ
Λήξη ημιχρόνου
45' Η Ολλανδία αρχίζει να γίνεται πιό επιθετική. Ο Κασίγιας εξουδετερώνει δυνατό σουτ του Ρόμπεν.

12' Κι άλλη ευκαιρία για την ισπανία που ελέγχει το ματς. Από σέντρα του Τσάβι ο Βίγια σουταρε και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

5' : Ευκαιρία για την Ισπανία. Από εκτέλεση φάουλ του Τσαβι, ο Σ. Ράμος έπιασε την κεφαλιά και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στεκέλεμπουργκ.

Στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ άρχισε ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ολλανδία αντιμετωπίζει την Ισπανία.

Οι δύο ομάδες, δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο. Η Ισπανία, αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελικό, ενώ η Ολλανδία, «μετράει» δύο χαμένους τελικούς, το 1974 (από τη Γερμανία) και το 1978 (από την Αργεντινή).

Στο «Σόκερ Σίτι» είναι και ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βίλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάουτ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Πέρσι, Σνάιντερ, Ρόμπεν

Ισπανία: Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Ινιέστα, Βίγια, Τσάβι, Καπεντεβίλα, Αλόνσο, Ράμος, Μπούσκετς, Πέδρο.

Διαιτητής του τελικού είναι ο Αγγλος Χάουαρντ Γουέμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα