Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Κόντρα στη Βουλή μετά τις καταγγελίες Άδωνι για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Με καταγγελίες της ΝΔ για «φωτογραφική» διάταξη νομιμοποίησης δαπανών εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Το θέμα έθιξε από το πρωί σε ανάρτηση του στο facebook ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επικαλέστηκε καταγγελία των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ στον εισαγγελέα Διαφθοράς για δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ που έγιναν επί των ημερών του Παύλου Πολάκη χωρίς να τηρηθεί καμία νόμιμη διαδικασία.
Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι την ίδια ώρα που «τρέχει» δικαστική έρευνα για το ζήτημα, εκείνος κατέθεσε τροπολογία με την οποία νομιμοποιεί αυτές τις δαπάνες.
Οι καταγγελίες Γεωργιάδη μεταφέρθηκαν αργότερα στη Βουλή όταν η ΝΔ (παρόντος του Κυριάκου Μητσοτάκη) κατέθεσε αίτημα αντισυνταγματικότητας.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Γεωργαντάς έκανε λόγο για δαπάνες που έχουν γίνει παρανόμως με απευθείας αναθέσεις και χαρακτήρισε τη ρύθμιση «φωτογραφική» προς όφελος κάποιων που έχουν πλουτίσει σε βάρος του δημοσίου.
Ο ίδιος ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας και σύστησε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι επίτηδες κατέθεσε τροπολογία για να «διαφύγει» του ελέγχου από την

επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, η οποία έχει ήδη εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχέδιου.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Παύλος Πολάκης αντέτεινε ότι η ρύθμιση δεν αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα και τη σίτιση των νοσοκομείων
Κατηγόρησε την ΝΔ ότι αποτελούν «οργανωτικό στοιχείο των υψηλών συμφερόντων που εδώ και δεκαετίες σήκωσαν έναν σκασμό χρημάτων από τα νοσοκομεία προσφέροντας κάκιστες υπηρεσίες, αξιοποιώντας τομείς της Δικαιοσύνης.
Σε ότι αφορά τις καταγγελίες των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται ο πρόεδρος του σωματείου ο οποίος εμπλέκεται σε σωρεία δικαστικών ερευνών.
«Εγώ καταλαβαίνω γιατί έχετε αυτή την αγωνία. Ξέρετε ότι μετά το Ερρίκος Ντυνάν θα πιάσουμε το ΚΕΕΛΠΝΟ και σας έχει πιάσει «μαύρη τραμουντάνα» δήλωσε ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος προς την ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα