Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ανακάλυψη: Πλησιάζει το τέλος της παχυσαρκίας

Τεράστια ανακάλυψη από Έλληνα ερευνητή
Ανακάλυψη: Πλησιάζει το τέλος της παχυσαρκίαςΟι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια πλησιάζουν όλο και περισσότερο προς μία ολοκληρωτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Αυτές οι προσπάθειες φαίνεται να αποδίδουν καθώς ομάδα ερευνητών με επικεφαλή τον 'Ελληνο-Αυστραλο καθηγητή Αντώνης Τηγάνη ανακάλυψε για πρώτη φορά στον εγκέφαλο, ένα «διακόπτη λίπους», που ρυθμίζει πόσο λίπος καίει ένας άνθρωπος μετά το φαγητό και ο οποίος στους παχύσαρκους είναι «κολλημένος» και μένει συνεχώς ενεργοποιημένος.
Πρόκειται για τεράστια ανακάλυψη καθώς οι μελέτες σρέφονται πλέον στη διαχείρηση αυτού του διακόπτη. Αν καταφέρουν να επέμβουν, αυτό θα σημαίνει το οριστικό τέλος της παχυσαρκίας.

Στους παχύσαρκους ανθρώπους αυτός ο «διακόπτης» δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά, καθώς παραμένει διαρκώς «αναμμένος», με συνέπεια, όταν τρώνε, το λίπος συνεχώς να συσσωρεύεται και να μη καίγεται. Στην περίπτωσή τους, το σώμα δεν παράγει αρκετό καφέ λίπος και δεν δαπανά αρκετή ενέργεια από το κάψιμό του. Έτσι, όταν κανείς τρώει, βάζει πρόσθετα κιλά.
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα κατορθώσουν να ελέγξουν τη λειτουργία του «διακόπτη», έτσι ώστε οι άνθρωποι στο μέλλον να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα τον τρόπο που το σώμα τους «χειρίζεται» το λίπος.
«Ίσως καταφέρουμε να διορθώσουμε αυτό το μηχανισμό, προκειμένου να διευκολύνουμε την κατανάλωση ενέργειας και την απώλεια βάρους στα παχύσαρκα άτομα. Όμως η όποια δυνητική θεραπεία απέχει ακόμη πολλά χρόνια» δήλωσε ο κ. Τηγάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα