Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική Νέων-Ανδρών Πόλο


Η Εθνική Νέων-Ανδρών μετά από ανατροπή σε ένα συγκλονιστικό ματς με την Κροατία επικράτησε στα πέναλτι 5-3 (κανονική διάρκεια 7-7) και κατέκτησε τη κορυφή του κόσμου. Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο
Στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία της ανέβηκε η Εθνική Νέων-Ανδρών που επικράτησε μετά από επική ανατροπή της Κροατίας στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 και ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε λήξει ισόπαλη 7-7.
Η Ελλάδα νίκησε με συνολικό σκορ 12-10 στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης την Κροατία και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου όπως και το 2001 στην Κωνσταντινούπολη.
Οι πιτσιρικάδες του Τεό Λοράντου έκαναν μία φανταστική και ψυχωμένη εμφάνιση και έφτασαν σε μια επική ανατροπή καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 5-2 αλλά κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με γκολ του Νικολαϊδη που έκανε το 7-6 ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα.
Δέχτηκαν γκολ όμως στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να πάρει τη νίκη.
Παρά την ψυχρολουσία όμως από το γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο στην διαδικασία των πέναλτι ήταν εύστοχοι, πέτυχαν και τα πέντε και έκαναν το 5-3.

Τρούλος 1-0
Ντάσιτς 1-1
Παπαναστασίου 2-1
Λάζιτς (άστοχος) 2-1
Γαρδίκας 3-1
Γκούριτς 3-2
Μασμανίδης 4-2
Μέρτσεν 4-3
Γκιουβετσής 5-3
Κροατία - Ελλάδα 7-7
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 1-2 , 2-3
Κροατία: Ζόβιτς 1, Πεκοβιτς 1,
Ελλάδα: Γαρδίκας 2, Σκουμπάκης 1, Τρούλος 1, Μασμανίδης 1, Γκιουβέτσης 1, Νικολαίδης 1
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προκόπη Παυλόπουλου
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην εθνική ομάδα πόλο νέων ανδρών, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
«Η παγκόσμια επιτυχία σας αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητές σας αλλά και το κορυφαίο αθλητικό σας φρόνημα. Το μέλλον είναι δικό σας. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επικράτηση της εθνικής ομάδας νέων ανδρών επί της Κροατίας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στη Σερβία.
Βασιλειάδης: Τους ευχαριστούμε για την υπέρβαση που έκαναν για να σηκώσουν την Ελλάδα ψηλά
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "H ελληνική υδατοσφαίριση έφτασε για μία ακόμη φορά σε μία τεράστια διάκριση επιβεβαιώνοντας πως δικαίως θεωρείται εκ των κορυφαίων αθλημάτων διαχρονικά στην χώρα. Η Εθνική Νέων Ανδρών του πόλο με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου μας χάρισε μοναδικές στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να μοιράζει απλόχερα. Πανηγυρίζουμε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση χάρη σε αυτά τα παιδιά που μαζί με τους προπονητές τους και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας πασχίζουν καθημερινά σε συνθήκες δύσκολες. Είμαστε δίπλα τους. Τους ευχαριστούμε για την υπέρβαση που έκαναν για να σηκώσουν την Ελλάδα ψηλά».
Ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Β. Κικίλια
Ανάρτηση για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική ομάδα πόλο νέων ανδρών έκανε στο διαδίκτυο ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά και ο Β. Κικίλιας.
"Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων για το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο. Μας κάνατε περήφανους!", έγραψε ο Κ. Μητσοτάκης και από τη δική του μεριά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σημείωσε: "Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο πόλο οι νέοι μας! Υπερηφάνεια και χαρά για τους Έλληνες. Τους ευχαριστούμε!
Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων για το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο. Μας κάνατε περήφανους!

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο πόλο οι νέοι μας! Υπερηφάνεια και χαρά για τους Έλληνες. Τους ευχαριστούμε!
Συγχαρητήρια από τη Φώφη Γεννηματά
Με μια ανάρτηση της στο Twitter η Φώφη Γεννηματά έδωσε κι εκείνη τα συγχαρητήρια της στην εθνική μας ομάδα. "Ένας συγκλονιστικός αγώνας μια συναρπαστική νίκη ένα μεγάλο μπράβο στην Εθνική Ομάδα Νέων για το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα waterpolo", έγραψε η ίδια.

Ένας συγκλονιστικός αγώνας μια συναρπαστική νίκη ένα μεγάλο μπράβο στην Εθνική Ομάδα Νέων για το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
"Χρυσό μετάλλιο, χρυσή παρακαταθήκη για το μέλλον" αναφέρει το Ποτάμι
«Πριν από δύο μόλις εβδομάδες η εθνική ομάδα πόλο ανδρών κατέλαβε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και τώρα έρχονται οι 20χρονοι αθλητές μας να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου, δείχνοντας ότι το ελληνικό πόλο εκτός από παρόν, έχει και ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική ομάδα πόλο νέων ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
«Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον προπονητή της εθνικής ομάδας πόλο νέων ανδρών για τις εμφανίσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στο Βελιγράδι και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο αθλητισμός στη χώρα μας, παρά την κρίση, είναι από τα ελάχιστα πράγματα που έχουν αντέξει και εξακολουθεί να προσελκύει νέα παιδιά που παίρνουν τη σκυτάλη από τους παλαιότερους και με τη σειρά τους μας κάνουν περήφανους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
Συγχαρητήρια από τον Β. Λεβέντη
Μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο από την εθνική νέων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Συγχαρητήρια, μας γεμίσατε υπερηφάνεια και αισιοδοξία. Σηκώσατε την Ελλάδα στο πρώτο σκαλί του παγκόσμιου πρωταθλήματος πόλο και στείλατε το μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας, ότι με πολύ δουλειά, σχέδιο και θέληση μπορεί να φθάσεις στην κορυφή. Σε μια στιγμή που η πατρίδα μας, χρειάζεται όσο ποτέ την νεολαία της, η αποψινή συγκλονιστική νίκη σας είναι καλό σημάδι για το μέλλον της πατρίδας μας. Σας ευχαριστούμε για την μεγάλη χαρά που μας χαρίσατε".
phgh:News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα