Μια περίπτωση …κακό παράδειγμα
“Η περίπτωση αφορά συγγενικό μου ζευγάρι. Ο σύζυγος διεγνώσθη με κοροναϊό το απόγευμα της Κυριακής. Το πρώτο τεστ το γρήγορο την Παρασκευή είχε βγει αρνητικό. Η γυναίκα πήγε το Σάββατο για δουλειά. Όταν το δεύτερο μοριακό τεστ βγήκε θετικό, πήρε τηλέφωνο στην επιχείρηση να τους πει ότι δεν μπορεί να πάει τη Δευτέρα στη δουλειά και ήθελε να περιμένει τα δικά της αποτελέσματα του τεστ.
Την απέλυσαν και της είπαν να βρει τρύπα να κρυφτεί, επειδή έφερε τον ιό στην επιχείρηση. Δούλευε σε πολυχώρο εστίασης η γυναίκα. Χθες το μεσημέρι της κοινοποιήθηκε με δικαστικό επιμελητή η καταγγελία της σύμβασης στο σπίτι της. Δεν πήγε η ίδια να υπογράψει από λόγους ευθύνης”, είπε ο κ. Κωνσταντίνος.
Μόνιμες και καταχρηστικές απολύσεις
“Κάθε απόλυση επί της αρχής είναι μόνιμη. Η συγκεκριμένη απόλυση, που κάποιος δεν πήγε δουλειά και μάλιστα για λόγους ατομικής ευθύνης, είναι μια καταχρηστική απόλυση. Την καταχρηστικότητα θα την κρίνουν τα δικαστήρια. Μπορεί να κάνει καταγγελία η γυναίκα στην επιθεώρηση εργασίας. Αν πάει στα δικαστήρια, αν το δικαστήριο ακυρώσει την απόλυση, χρωστάει ο ιδιοκτήτης τα λεφτά από τη στιγμή που την απέλυσε μέχρι τη στιγμή που βγήκε η δικαστική απόφαση και πρέπει να την ξαναπροσλάβει”, ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς από την πλευρά του.
“Επισπεύσθηκε η απόλυση μία μέρα πριν την εφαρμογή των μέτρων. Η υπουργική απόφαση λέει ότι από την ημέρα των αναστολών δεν μπορεί η επιχείρηση να κάνει απολύσεις. Πρέπει να δούμε αν η υπουργική απόφαση έχει ισχύ από την ημέρα που ανακοινώθηκε”, πρόσθεσε ο ίδιος.
Τέλος, αναφερόμενος στην τηλεργασία, ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι “στην τηλεργασία δεν υπάρχει αλλαγή σύμβασης. Δουλεύουν κανονικά το ωράριό τους. Περιμένουμε το νομοσχέδιο που ελπίζουμε να θεσπίζει το δικαίωμα στο lock out”.
Δείτε το βίντεο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα