Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Οι υπόψήφιοι που ζητούν το χρίσμα, απο το ΠΑΣΟΚ: Αλλά τότε, ποιος θα τα θυμάται τώρα όλα αυτά......

γράφει και σχολιάζει ο Αλχημιστής
Μου έλεγε ένας φίλος εμπιστευτικά....
" Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μεγάλη απροθυμία υποψηφίων για να λάβουν το χρίσμα!
Οι λόγοι πολλοί! Κυριότερος όλων είναι, η πλήρης απαξίωση του πολιτικού κόσμου, μετά τις αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση, κλεψιές και λεηλασίες της Δημόσιας περιουσίας , της περιουσίας δηλ. του Ελληνικού λαού!

Βεβαίως και μόνο ο λόγος αυτός είναι από μόνος του αρκετός, για να περιορίσει το ενδιαφέρον των υποψηφίων! Αλλά και αυτός ο λόγος να μην υπήρχε δηλ. να μην είχε ξεσπάσει όλος αυτός ο θόρυβος και πάλι, το ενδιαφέρον θα ήταν περιορισμένο!
Βασική αιτία, θα ήταν η προηγούμενη κρίση του Κόμματος....

Τότε το κατεστημένο κατάφερε με πολλά τερτίπια όπως καταγγέλθηκε, με παράγκες και παρατράγουδα των λιμοκοντόρων, να ποδηγετήσει το κίνημα σε τοπικό επίπεδο και να ελέγξει τις εξελίξεις!
Έκτοτε, κατάφερε «η γνωστή» από τον Καλλικράτη δημοτική ομάδα, να ελέγξει την οργάνωση, να τοποθετήσει τοποτηρητή τον χωροφύλακα που λέει και ο φίλος μου ο Σαπέρας, και Συντονιστική
  •  την συνταξιούχο από το εξοχικό, (δεν ξέρω, όπως και όλοι οι άλλοι το όνομά της) που δεν έχει, ούτε περαστική περάσει έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ούτε πριν αλλά ούτε και μετά, όπως και όλοι οι άλλοι άλλωστε, νομίζω, που πραγματικά, δεν ήσαν μέλη της οργάνωσης και γράφτηκαν για να τοποθετηθούν στην Συντονιστική Επιτροπή και να κάνουν την ..... "ορτινάτσα" της συγκεκριμένης ομάδας αδιαφορώντας για το κίνημα.
Ευτυχώς όμως για το κίνημα, γιατί είχε εκτός από αυτούς... τους επώνυμους και ένα σωρό άλλους ανώνυμους, που πραγματικά μόχθησαν για να κάνουν τον Γιώργο πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ Κυβέρνηση, την ώρα που ... κάποιοι άλλοι το έπαιζαν Βενιζελικοί, Σκανδαλιδικοί και φρόντιζαν να λάμπουν δια της απουσίας τους......

Και μετά βέβαια το έπαιζαν βασιλικότεροι του Βασιλέως...... καταλαμβάνοντας θέσεις και θεσούλες!!! Αλλά πάντα κάπως έτσι γίνεται! Οι πραγματικοί αγωνιστές πεθαίνουν ζητιανεύοντας στον δρόμο σαν τον Νικηταρά και πετούν τις λίρες, (προϊόν φιλοδωρήματος των Άγγλων που αναγνώρισαν τον ήρωα στους δρόμους του Πειραιά και θέλησαν να τον περιπαίξουν), μόνο και μόνο, για να προστατεύσει την αξιοπρέπεια της πατρίδας του.... που τον είχε όμως, ξεχάσει σχεδόν τυφλό και ανήμπορο να ζητιανεύει για να ζήσει... και τους απάντησε περήφανα:

Μα έχω την σύνταξή μου, που μου έδωσε η πατρίδα.........

Και για να επανέλθουμε... Έτσι βέβαια μπόρεσε να ελέγξει «ο γνωστός υποψήφιος χρισμένος» του Κατεστημένου την σφραγίδα του κόμματος που αν δεν εκλεγεί, είναι κάτι πάρα – πάνω από βέβαιο ότι θα την εγκαταλείψει και αυτή!!!!!!!
Αλλά τότε, ποιος θα τα θυμάται τώρα όλα αυτά......
Βέβαια όταν υπάρχουν άνθρωποι, που δέχονται να παίξουν αυτό το ρόλο, καλά κάνει!!! Και λίγα κάνει!!!!
Αυτοί είμαστε, αυτούς θέλουμε!!! "

6 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 27, 2010

    Μπορεί να αναγκαστεί πολλές φορές κάποιος να ψηφίσει χωρίς την θέλησή του είτε γιατί τον εκβίασαν ότι θα του κόψουν το δάνειο ή δεν θα τον ξαναεξετάσουν αν παραστεί ανάγκη, αλλά ένα είναι σίγουρο ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. Δεν ξεχνά ότι τον αναγκάζουν να κάνει πράγματα χωρίς την θέλησή του και είναι σίγουρο ότι την κατάλληλη στιγμή θα δώσει την απάντησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά τα λες ρε Αλχιμηστή. μακάρι να είχαμε όλοι το θάρρος της γνώμης μας και να μην αφήναμε κάποιους ανάξιους ρεμπεσκέδες να μας κυβερνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπάμπης Π.Ιουνίου 27, 2010

    Ο Σαπέρας που αναφέρεις γιατί δεν πήγε να Θέσει υποψηφιότητα στην οργάνωση; πριν από πολλά χρόνια που ήταν γραμματέας πραγματικά ζήσαμε μια ζωντανή οργάνωση με τις εκδηλώσεις της, ανοιχτή σε όλου ς και κόσμο αλλά και υποψηφιους βουλευτές. γιατί τα παράτησε και κάνει την κριτική του πλέον από μακριά; Μήπως ισχύει αυτό που ψυθιρίζεται ότι γλυκοκοιτάζει κατά δεξιά μεριά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧριστίναΙουνίου 27, 2010

    Μου τα μπερδεύεις φίλε Αλχημιστή! Τι σχέση μπορεί να έχει ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος με τον ....Σωτηρόπουλο; Και βέβαια δεν αναφέρομαι στο πεδίο των μαχών..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΙουνίου 27, 2010

    Αργά το κατάλαβες φίλε μου,αλλά θα μου πεις Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!!!!!Τέτοια και χειρότερα!!!!! όταν ανεχόμαστε τον κάθε κομπλεξικό κια τον βάζουμε ταμπέλα στο κεφάλι μας, καλά να πάθουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑνώνυμοςΙουνίου 27, 2010

    Μπράβο στον Σαπέρα! Είναι ο μοναδικός που χωρίς να οφείλει, πλήρωσε. Παραιτήθηκε!!! Ας το κάνουν και οι άλλοι...... Αλλά ξέχασα! Σκέπτονται την πατρίδα, σαν τον Καλοφωλιά!
    Ανθρωπάκια όλοι τους, που κατόρθωσαν να ανέβουν κάπου και...... γατζώθηκαν!!!!!!!!!για την θεσούλα, για τον μισθό, γιατην σύνταξη, για το μέλλον!!!!! Τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτούς ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα