Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Όλοι εναντίον όλων, χθες, στο ΠΑΣΟΚ

 ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ImageΤον πατέρα της ήττας των δημοτικών εκλογών στη Μεσσηνία, αλλά κυρίως στην Καλαμάτα, αναζήτησε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ρεξ» η ολομέλεια των Δημοτικών Οργανώσεων Άριος, Αρφαρών, Θουρίας και Καλαμάτας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε από νωρίς με ένταση, γεγονός που επαναλαμβανόταν σε πυκνά χρονικά διαστήματα, δηλωτικό της αγανάκτησης των παρισταμένων για το αποτέλεσμα.
Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν, επέρριψαν ευθύνες σε όλους, μηδέ εξαιρουμένου και του υπεύθυνου για την Καλαμάτα, από πλευράς της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφίων Λάμπρου Μίχου. Το χορό έσυρε πρώτος ο γραμματέας της Ν.Ε. Χρ. Χριστόπουλος, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, χαρακτήρισε λανθασμένη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ενώ, κατόπιν πιέσεων από τους παριστάμενους, ανέφερε και ποιοι από τους υποψήφιους είχαν αυτοπροταθεί και ποιοι ετεροπροτάθηκαν.
«Έπρεπε να είχατε παραιτηθεί», ακούστηκε μια φωνή από το ακροατήριο, αλλά από το σημείο που βρισκόμασταν, δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε σε ποιον ανήκε. Ο κ. Χριστόπουλος συνέχισε λέγοντας πως η διαδικασία ήταν συγκεντρωτική και συνεχάρη το Θόδ. Μπρεδήμα και τους
 υποψήφιους του συνδυασμού για τον αγώνα τους.
«Ο Μπρεδήμας κάλυψε τα κενά των άλλων», φώναξε ο Γ. Τσώλης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και πρόσθεσε ότι «υπήρχε και κλίμα γενικής άρνησης, καθώς κάποιοι φοβήθηκαν ότι θα έχουν εν δυνάμει υποψήφιους βουλευτές. Απείχαν οι πατρίκιοι, οι οποίοι θεσιθηρούσαν και έμειναν οι πληβείοι στον αγώνα».
Ο γραμματέας της Δ.Ο. Καλαμάτας
Ο γραμματέας της Δ.Ο. Καλαμάτας Ι. Σταματόπουλος, επιτέθηκε κατά πάντων. Εκτίμησε πως ένα μεγάλο μέρος της αποχής οφείλεται σε μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που διαμαρτυρήθηκαν για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Αναρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε περισσότερο από τη Ν.Δ. το αποτέλεσμα του μνημονίου ή αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσαν τη μάχη ανατροπής της προπαγάνδας που είχε εξαπολύσει η Ν.Δ.
Μίλησε για την καθυστέρηση από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ ως προς την επιλογή υποψηφίου, κάτι που στέρησε πολύτιμο χρόνο από το Θόδ. Μπρεδήμα, τον οποίο ευχαρίστησε ως γραμματέας επειδή έδωσε τη δυνατότητα στο Κίνημα να έχει συνδυασμό στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ μίλησε και για αποκλίνουσες συμπεριφορές κάποιων συντρόφων.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «στο ατυχές αποτέλεσμα συνέβαλε σε μεγάλο ποσοστό η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον συνδυασμό του υποψηφίου που τελικά επέλεξε.
Ποια στήριξη περίμενε ο συνδυασμός; Την έμπρακτη βοήθεια από τους βουλευτές, τους πρώην βουλευτές, τα όργανα αλλά και από τα στελέχη εκείνα που έχτισαν την καριέρα τους με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ. Ο συνδυασμός προδόθηκε από κάποιους αριβίστες της πολιτικής και από κάποιους βολεμένους του ΠΑΣΟΚ.
Οι πρώτοι θεωρώντας τον εαυτό τους ως αρχή και τέλος του κόσμου, αφού αρχικά απείχαν φανερά, στη συνέχεια ‘χρύσωσαν το χάπι’ δείχνοντας ενδιαφέρον. Αρνήθηκαν πεισματικά τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο γιατί θεωρούσαν την ήττα δεδομένη εκ προοιμίου.
Οι δεύτεροι απλά απείχαν του αγώνα σε ό,τι αφορούσε τουλάχιστον τις δημοτικές εκλογές και η συμμετοχή τους ήταν εκεί που οι κάμερες καιροφυλακτούσαν να απαθανατίσουν τις στιγμές, συμπεριφορά εκ διαμέτρου αντίθετη σε ό,τι είχε να κάνει με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο».
Ο κ. Σταματόπουλος συνέχισε λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται χρόνια σε νιρβάνα γιατί δεν κατάφερε να πάρει οριστικό διαζύγιο με κάποιους που είναι ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν έμπρακτα ΠΑΣΟΚ όταν έχουν συμφέρον από το ΠΑΣΟΚ».
μίλησε για φήμες πως περίσσεψε ο ρεβανσισμός στις δημοτικές εκλογές, ενώ από τις βολές του δε γλίτωσε ούτε και η Δημοτική Οργάνωση Καλαμάτας.
Καταλήγοντας, επισήμανε ότι η ήττα στις δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνει εφαλτήριο νίκης στις επόμενες εκλογές. Ζήτησε αυτή η ήττα να έχει το μήνυμα «ποτέ ξανά μη δώσουμε ρόλο σε αριβίστες της πολιτικής, γιατί θα ξαναβρεθούμε μόνοι», αλλά και να πλαισιωθούν οι άνθρωποι που σήκωσαν την σημαία του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή στο Δήμο της Καλαμάτας. Έτσι, πρότεινε «να κρατηθεί ζωντανός ο συνδυασμός που δημιούργησε ο Θ. Μπρεδήμας.
Οδυς. Βουδούρης και αιχμηρές απόψεις
Ο βουλευτής Οδυσ. Βουδούρης συνεχάρη και αυτός το Θ. Μπρεδήμα και τους υποψήφιους συμβούλους για τον αγώνα τους. Σημείωσε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε «μπάζει» και ζήτησε να παραστεί και ο Λ. Μίχος, προκειμένου να μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του. Είπεμ επίσης ότι δεν τηρήθηκε και η διαδικασία που ακολουθήθηκε και σημείωσε πως «κυνηγούσαμε υποψηφιότητες που ξέραμε ότι δε θα απέδιδαν, ενώ δικαιολόγησε τη στάση που κράτησε ο Γ. Σκαλαίος. Δεν πρέπει να υπάρχει τέτοια υπεράσπιση, έχουμε κι εμείς άποψη, παρενέβη η Πότα Δήμιζα, ενώ ο Γ. Νταγιόπουλος παρατληρησε ότι η διαδικασία θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει την επομένη που ο Διον. Αλευράς δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος. Μίλησε επίσης για πλήρη εγκατάλειψη του συνδυασμού της «Αλλαγής» στην Καλαμάτα.
Να είναι υποψήφιος και την επόμενη τετραετία, ζήτησε από το Θ. Μπρεδήμα ο γραμματέας της Δ.Ο. Άριος Θαν. Μπρούμας, ο οποίος επισήμανε ότι η δημοτική ομάδα στον Άρι εργάστηκε ενωμένη ως γροθιά.
Αργήσαμε να βρούμε υποψήφιο, παρατήρησε ο Λεων. Φιλιππόπουλος, ο οποίος στράφηκε κατά της Ν.Ε. κατηγορώντας την πως ανέδειξε την ατολμία της. Συνεχάρη τον υποψήφιο δήμαρχο και τη δημοτική ομάδα για τον αγώνα που έδωσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν κινητοποιήθηκε ο κομματικός μηχανισμός.
Ο τέως δήμαρχος Άριος Γ. Μπρούμας, επέρριψε τεράστιες ευθύνες στη Ν.Ε., που δεν ξεκίνησε τις διαδικασίες, ενώ επιτέθηκε και κατά κάποιων στην Καλαμάτα, που δε στηρίζουν τον υποψήφιο αν δεν τους αρέσει και, ανάμεσα σε άλλα, αναρωτήθηκε γιατί υπήρξε απαξίωση.
«Θεοποιήσαμε τις εγκυκλίους και τις διαδικασίες», θέλησε να δικαιολογηθεί ο Χρ. Χριστόπουλος, ο οποίος δέχθηκε επικρίσεις από το Γ. Μπρούμα πως δεν πήρε πρωτοβουλίες έξω από την κομματική γραμμή.
«Ξεχάσαμε να προτάσσουμε το ‘εμείς’ του ‘εγώ’», σημείωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κ. Ανδρεάκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαδικασία, χαρακτήρισε ανύπαρκτο το ρόλο των οργάνων, ζήτησε να υπάρχει δράση και από τους βουλευτές, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τον εκνευρίζει η κομματική υποκρισία κάποιων που «πήγαιναν δίπλα στη Γεννηματά και ενώ έδειχναν ότι συμμετείχαν, πριόνιζαν από πίσω».
Η διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων παρισταμένων. Θα πρέπει να σημειωθεί η απουσία δημάρχων και αντιδημάρχων συνδυασμών και υποψηφίων που είχαν στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, η απουσία του Δημ. Κουσελά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και της Νάντιας Γιαννακοπούλου, λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης, αλλά και η παρουσία των Γ. Νταγιόπουλου και Γ. Κυριακόπουλου.

2 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!
    ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ.....ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
    ΓΛΥΦΤΕΣ, ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΙ ΛΟΡΔΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!
    ΟΦΕΛΗΜΙΤΖΗΔΕΣ!!!!!!!!ΟΥΣΤ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα