Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Νέες αλλαγές στο ν/σ των συνεταιρισμών από Σκανδαλίδη. Στα 30.000 ευρώ μειώνεται το συνεταιριστικό κεφάλαιο των Α.Σ.

Με μια σειρά αλλαγών στο πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς προσήλθε την Τρίτη, 23 Αυγούστου, στην συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός το μετοχικό κεφάλαιο στους νέους συνεταιρισμούς μειώνεται
τελικά στα 30.000 ευρώ από τα 60.000 ευρώ. Παράλληλα ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε και στις επιχορηγήσεις των ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ σημειώνοντας ότι από το 2012 θα χρηματοδοτούνται από τον ΕΛΓΑ μόνο αν συμφωνήσουν στην δημιουργία μιας Ενιαίας Ενωτικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.
Ειδικότερα στο έγγραφο με τις διορθώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρεται ότι: «αποκλειστικά για την επιχορήγηση με βάση τα έσοδα του 2011 δίδεται ποσοστό 0,60 % στη ΓΕΣΑΣΕ και 0,40% στη ΣΥΔΑΣΕ. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενιαία και ενωτική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και για τις μεταγενέστερες επιχορηγήσεις, αυτές δίδονται με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Συνομοσπονδία που βάσιμα επιδίωξε τη συνένωση του συνόλου των σχετικών οργανώσεων, άλλως δεν αποδίδεται».
Πηγή www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα