Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Νεαρό ζευγάρι έσωσαν ναυαγοσώστες στο Λαγκούβαρδο

Νεαρό ζευγάρι έσωσαν ναυαγοσώστες στο ΛαγκούβαρδοΕνα νεαρό ζευγάρι κινδύνευσε χθες στο Λαγκούβαρδο, όταν παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα. Οι δυο 25χρονοι που περνούν τις διακοπές τους στην περιοχή διασώθηκαν από τους δύο ναυαγοσώστες με τη συμβολή ενός πολίτη.
Το χθεσινό συμβάν αναδεικνύει ακόμα μια φορά την ανάγκη οι λουόμενοι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών, οι οποίοι ενημερώνουν τον κόσμο να μην μπαίνει στη θάλασσα όταν υπάρχουν ρεύματα. Αυτό επισήμανε και ο υπολιμενάρχης Πύλου πλωτάρχης Γιάννης Μακαρούνης που επιβεβαίωσε το συμβάν.
Η διάσωση του ζευγαριού που παρασύρθηκε από τα ρεύματα έγινε από τους ναυαγοσώστες Χριστίνα Νοταροπούλου και Λεωνίδα Σωτηριάδη, ενώ πολύ σημαντική βοήθεια προσέφερε ο Σάκης Γεωργακόπουλος που εργάζεται στην παραλία.
Να σημειωθεί πάντως ότι οι ναυαγοσώστες, παρά τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, δε διαθέτουν ούτε σκάφος ούτε σανίδα διάσωσης - με συνέπεια να γίνεται πολύ πιο δύσκολη η επέμβασή τους.
Η Χρ. Νοταροπούλου μας λέει ότι κάθε φορά που αντιλαμβάνονται πως υπάρχουν ρεύματα οι ναυαγοσώστες ενημερώνουν τους πολίτες να μην μπαίνουν στη θάλασσα. Ομως πολλοί δε συμμορφώνονται, με συνέπεια να κινδυνεύουν ακόμα και παιδάκια με τους γονείς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα