Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τον Οκτώβριο οι προκαταβολές των αγροτικών επιδοτήσεων

Την πληρωμή των προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς μέσα στον Οκτώβριο ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πληρωθούν προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς μέσα στον Οκτώβριο, μετά από αίτημα του ΥΠΑΑΤ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο και έγινε δεκτό.
Το Υπουργείο καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε οι ενισχύσεις προς τον αγροτικό κόσμο να δίνονται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Το 2010 η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης δόθηκε στις 27 Οκτωβρίου,
νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, ενώ το συνολικό ποσό είχε εξοφληθεί μέσα στο Δεκέμβριο του 2010. Το ίδιο επιδιώκεται για το 2011».
Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης «η έγκαιρη πληρωμή των ενισχύσεων βοηθά αποτελεσματικά στην τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας της υπαίθρου, παρέχοντας ρευστότητα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για το Υπουργείο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η πληρωμή των δικαιούχων να γίνεται το ταχύτερο δυνατόν αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας και τις εθνικές διατάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα