Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Τουριστικό Γαργαλιάνων: Εξαιρείται της κατεδάφισης

Το όμορφο «μπαλκόνι» του Ιονίου στους Γαργαλιάνους, το Τουριστικό, φαίνεται πως, έπειτα από πολλά χρόνια, μπορεί ξανά να προσφέρει την υπέροχη θέα του στους επισκέπτες! Μετά από σειρά ενεργειών, διαδικασιών, μελετών και παρεμβάσεων ετών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», ξεπεράστηκαν εμπόδια και τυπολατρικές «αγκυλώσεις», που το κρατούσαν καθηλωμένο και ρημαγμένο από το χρόνο και τους «παράνομους» εισβολείς του - αλλοδαπούς που το είχαν καταλάβει.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που ήλεγξαν το φάκελο, ο οποίος είχε υποβληθεί από το Δήμο, διαπίστωσαν πως υπάρχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να εξαιρεθεί το κτήριο από την κατεδάφιση. Ακολούθως, ο φάκελος θα προωθηθεί στην Πολεοδομία για να γίνει αλλαγή χρήσης και στη συνέχεια νομιμοποίηση του κτηρίου.
Εκτιμάται πως, αν οι διαδικασίες «τρέξουν», σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος θα είναι σε θέση να το δημοπρατήσει, ώστε, μετά από χρόνια, να λειτουργήσει ξανά το στολίδι αυτό για την ευρύτερη περιοχή!
Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως είναι γνωστό βεβαίως, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Γαργαλιάνων, σε αγαστή συνεργασία με την, τότε, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, είχαν ξεκινήσει και σχεδόν ολοκληρωθεί οι σχετικές ενέργειες, αποφάσεις, μελέτες κ.ά., ώστε ο φάκελος να είναι πλήρης για να μπορέσει να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τη νομιμότητα του κτηρίου, οι οποίες συνεχίστηκαν και εντάθηκαν από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, με την ευτυχή εξέλιξη το κτήριο να εξαιρεθεί της κατεδάφισης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα