Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Αλλαγές σε θητεία και αναβολές προαναγγέλλει ο Μπεγλίτης

"Δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες οπλίτες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και της στρατιωτικής θητείας, αλλά συγχρόνως θέλουμε υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας", τόνισε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο Πάνος Μπεγλίτης ανέφερε ότι ζήτησε εισηγήσεις και μελέτες τόσο για τη διάρκεια της θητείας, όσο και για τα κριτήρια με τα οποία θα χορηγούνται οι αναβολές και οι απαλλαγές στράτευσης. "Θέλω να απαντήσω πολιτικά στο ερώτημα γιατί τα παιδιά από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα να κάνουν έγκαιρα τη θητεία τους και τα παιδιά από πιο ευκατάστατες οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αναβολές, να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές, να χάνονται και να εκπληρώνουν μειωμένη θητεία", ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις στρατοπέδων, ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εξέφρασε την αντίθεσή του, χαρακτηρίζοντάς τις εύκολη και βολική λύση.
Τέλος, αναφερόμενος στη μονιμότητα για το Δημόσιο, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να αρθεί. "Δεν είμαστε στην εποχή της 'πλατείας Κλαυθμώνος' και δεν πρέπει να δημιουργείται φοβικό κλίμα για τους δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα