Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Σκληρή αντιπαράθεση Λεβεντάκη – Κοροβίλα για την Πειραιώς Φιλιατρών στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Εκατέρωθεν «καταγγελίες» και βαριές εκφράσεις ενώπιον Σώματος και ακροατηρίου
Σκληρή ήταν η αντιπαράθεση που σημειώθηκε μεταξύ του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, με το δεύτερο σε σταυρούς προτίμησης δημοτικό σύμβουλο που εξελέγη με την παράταξή του από τη Δ.Ε. Φιλιατρών, Άγγελο Κοροβίλα, κατά τη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας, για το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Φιλιατρά, στο οποίο επίκειται «λουκέτο».
Το όλο ζήτημα – όπως και σχετικά με την υπολειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που θα διαβάσετε σε σχετικό ρεπορτάζ στο «Θ» – έθεσε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μοναδική τράπεζα στην πόλη και αναφέροντας πως, απ’ ό,τι πληροφορήθηκε, χθες επρόκειτο να μεταβεί στα Φιλιατρά κλιμάκιο στελεχών της Πειραιώς για συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Αγροτικό Σύλλογο, φορείς και επιχειρηματίες. Επίσης, σημείωσε πως ο Δήμος πρέπει να επέμβει και να συνδράμει, προκειμένου να

αποτραπεί το κλείσιμο του καταστήματος.
Απαντώντας ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, είπε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή πήρε απόφαση να μεταφερθούν από την Πειραιώς σε άλλη τράπεζα και θα έπρεπε να το έχουν σκεφτεί καλύτερα, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει σύμβαση – συμφωνητικό, αλλά μόνο η απόφαση του Σώματος. Επίσης, τόνισε ότι δεν εκλήθη ούτε από τον Εμπορικό Σύλλογο ούτε και από επιχειρηματίες στη συνάντηση με το κλιμάκιο της Πειραιώς, αλλά έχει κάνει ενέργειες και το κλιμάκιο θα συναντηθεί και μαζί του.
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κοροβίλας είχε ζητήσει το λόγο, χωρίς να του δοθεί, και επικράτησε ένταση, με τον ίδιο όρθιο να φωνάζει: «Δεν είναι τσιφλίκι σας». Όταν, τελικά, του δόθηκε ο λόγος, ανέφερε ότι ο δήμαρχος ήταν γνώστης για την Πειραιώς, ότι τον είχε ενημερώσει και ο ίδιος, ενώ γνώριζε από την πρώτη στιγμή. Για το εάν κλήθηκε στη συνάντηση, είπε ότι μπορεί να μην κλήθηκε, αλλά θα έπρεπε ο δήμαρχος να τους καλέσει όλους σε συνάντηση για να διευθετηθεί το θέμα.
Κι ενώ προχώρησε η συνεδρίαση και συζητούνταν το θέμα της ημερήσιας διάταξης για την τροποποίηση προϋπολογισμού, παρενέβη ο κ. Λεβεντάκης. Αφού αναφέρθηκε στην τροποποίηση, απευθύνθηκε στον κ. Κοροβίλα, λέγοντας: «Πρώτα απ’ όλα ήταν απαράδεκτη, κε Κοροβίλα, η συμπεριφορά σας μέσα στην αίθουσα. Θα σας παρακαλέσω άλλη φορά να είστε πιο κόσμιος…», με τον κ. Κοροβίλα να απαντά: «Να είστε κόσμιοι μαζί μας, να είμαστε κι εμείς κόσμιοι μαζί σας» και τον πρόεδρο να λέει: «Κύριε Κοροβίλα, σας παρακαλώ».
Συνεχίζοντας ο κ. Λεβεντάκης είπε σε έντονο ύφος: «Εφόσον με είχατε ενημερώσει για την τράπεζα ότι φεύγει, όσο καιρό τα λέγαμε ως σύμβουλος προς το δήμαρχο, μπορείτε να πείτε εδώ στους κυρίους τι προτάσεις μου κάνατε, για να καταλάβουμε ο καθένας το επίπεδο του ανθρώπου;». Συνέχισε, δε, καταγγέλλοντας όσα του είπε ο κ. Κοροβίλας, τα οποία για ευνόητους λόγους παραλείπουμε να καταγράψουμε ως εφημερίδα.
Τότε ο κ. Κοροβίλας ζήτησε το λόγο να απαντήσει και ο κ. Λεβεντάκης τού απάντησε: «Μη με διακόπτετε».
«Νομίζετε ή, εν πάση περιπτώσει να σας πω κάτι», τον διακόπτει ο κ. Κοροβίλας, ενώ ο κ. Λεβεντάκης του είπε: «Εγώ μιλάω. Όταν θα τελειώσω, να απαντήσετε».
Και ο διάλογος συνεχίστηκε έτσι:
Κοροβίλας: «Στο καράβι σου θα μιλάς έτσι, όχι εδώ»
Λεβεντάκης: «Κοίταξε, εμένα θα με σέβεσαι»
Κοροβίλας: «Όπως σέβομαι εγώ εσένα θα πρέπει να σέβεσαι κι εσύ»
Λεβεντάκης: «Θα με σέβεσαι και θα προσέχεις πώς μου μιλάς. Ούτε του ίδιου μεγέθους είμαστε και κοινωνικά και προσωπικά. Ντάξει;»
Κοροβίλας: «Φυσικά δεν είμαστε»
Λεβεντάκης: «Μου ’λεγες να κόψεις 7 εκατομμύρια ντομάτες να πάρουμε τα λεφτά απ’ το Δήμο»
Κοροβίλας: «Εσείς το λέτε αυτό, εσείς το λέτε αυτό»
Λεβεντάκης: «Δυστυχώς, μου έλαχες. Κι εσύ και κάποιοι άλλοι»
Κοροβίλας: «Ν’ απαντήσω, ν’ απαντήσω;», χωρίς ωστόσο να του δοθεί ο λόγος.

                                                             tharros

1 σχόλιο:

  1. Δήμαρχος προς τον σύμβουλό του Κοροβίλα: «Δυστυχώς, μου έλαχες. Κι εσύ και κάποιοι άλλοι»
    Τι εννοεί ο ποιητής;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα