Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Σκευωρία Novartis: «Κόλαση» για Παπαγγελόπουλο η κατάθεση Ράικου - Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου αποκαλύπτει το ρόλο δημοσιογράφου στην όλη υπόθεση και τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Ρασπούτιν - Παπαδάκου: «Μυθεύματα όσα καταγγέλλει η Ράικου - Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
«Πρὶν αλέκτορα φωνήσαι τρίς» ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διέψευσε τα όσα ανέφερε στην χειμαρρώδη και άκρως αποκαλυπτική κατάθεσή της η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Το ότι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι η παρανυχίδα των αποκαλύψεων της Ελένης Ράικου, η οποία βάζει για πρώτη φορά στο «κάδρο» πρόσωπα του Τύπου τα οποία διαδραμάτισαν «ενδιάμεσους», προπαγανδιστικούς και όχι μόνο ρόλους που θυμίζουν άλλες εποχές, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την φημολογία που «κυκλοφορούσε» στα δημοσιογραφικά γραφεία για το ρόλο που διαδραμάτιζαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα (δημοσιογράφοι και εκδότης) στο πολιτικό παιχνίδι που είχε στηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Λ. Μεσογείων σε απόλυτη συνεργασία και συμμετοχή του Μαξίμου σε βάρος πρωτοκλασάτων στελεχών

της τότε αντιπολίτευσης (αξιωματικής και μη) και όχι μόνο.
Η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς στην κατάθεση της ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη «δένει» την κατάθεσή της με αυτή του τέως εποπτεύοντα την εισαγγελία Διαφθοράς αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Την ίδια στιγμή καταγράφει το ρόλο της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του περιβόητου Ρασπούτιν να «δέσουν» κατηγορία σε βάρος του τέως πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του τέως υπηρεσιακού Πρωθυπουργού και σημερινού αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου για τη σκευωρία Novartis, όπως επίσης καταγράφει την εξωθεσμική «στήριξη» που έδειξαν και άλλοι δημοσιογράφοι, αλλά και συγκεκριμένος εκδότης.
«Κόλαση» χαρακτηρίζουν έμπειροι εισαγγελικοί λειτουργοί την κατάθεση της Ελένης Ράικου, η οποία δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, καθώς «δένει» τα λεγόμενα της με στοιχεία.
Τι αναφέρει η Ελένη Ράικου
Η Ελένη Ράικου περιγράφει στην κατάθεσή της τηλεφωνικό διάλογο που είχε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφού είχε προηγηθεί στο γραφείο της εισαγγελικής λειτουργού επίσκεψη της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε φορτικά από την Ελένη Ράικου να στείλει τη δικογραφία με πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή και εκείνη του απάντησε ότι δεν έχει επαρκή στοιχεία.
«Στείλ' τα εσύ και θα αναλάβουν άλλοι μετά» της απάντησε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, με την κυρία Ελένη Ράικου να επιμένει ότι δεν πρόκειται να το πράξει, καθώς είναι «άλλης Σχολής και δεν τα κάνει αυτά».
Τότε, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος της απάντησε απειλητικά: «Μείνε με τη Σχολή και θα δεις» και της έκλεισε το τηλέφωνο.
Αναλυτικά, η Ελένη Ράικου για το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, τα εξής:
«Τον Φεβρουάριο του 2017 και ενώ ερευνούσαμε μεταξύ άλλων και την Novartis με επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου την οποία εγνώριζα και η οποία επαίρονταν ότι έχει πολλά χρόνια σχέση με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και ήθελε να πληροφορηθεί για την έρευνα αυτή.
Με ρώτησε αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα και μου έκανε εντύπωση γιατί δεν με είχε ρωτήσει κανείς άλλος δημοσιογράφος.
Στην αρνητική μου απάντηση εκείνη μου αντέτεινε με επιθετικό ύφος ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων και απόρησε που το αγνοούσα.
Λίγες ημέρες αργότερα, περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2017, δέχθηκα τηλεφώνημα στο τηλέφωνο της υπηρεσίας από τον προαναφερόμενο αναπληρωτή υπουργό ο οποίος με ρώτησε το ίδιο ακριβώς πράγμα (με την κυρία Παπαδάκου), δηλαδή τι γίνεται με την υπόθεση αυτή και αν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Του απάντησα ότι η έρευνα είναι στην αρχή και δεν υπήρχε κανένα στοιχείο.
Αρχές Μαρτίου 2017 και πάλι με επισκέφθηκε η Παπαδάκου και αυτή τη φορά (πάλι) την ενδιέφερε τι έχω κάνει με τα πολιτικά πρόσωπα.
Και όταν της είπα ότι δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένει αφού στο είπα πριν λίγο καιρό ότι δεν υπάρχει εμπλοκή για πολιτικά πρόσωπα, γιατί έχει κολλήσει σε αυτό, αυτή εκνευρίστηκε και μου είπε: «Τα στοιχεία για τον Βενιζέλο και τον Πικραμμένο τι τα έχεις κάνει; Δεν σου είναι αρκετά;».
Έκπληκτη της ζήτησα εξηγήσεις τι εννοούσε και εκείνη άρχισε να μου λέει ότι «ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εξωχώρια εταιρεία με τον επιχειρηματία Παναγιωτάκη η οποία έπαιρνε χρήματα από τη Novartis για τον ίδιο αλλά και για να μοιράζει και σε άλλους πολιτικούς και ότι για τον Παναγιώτη Πικραμμένο υπήρχε βίντεο που τον έδειχνε να τα παίρνει πεντακάθαρα».
Της είπα ότι πρώτη φορά ακούω τέτοια πράγματα. Την προέτρεψα αν πράγματι η ίδια ή οποιοσδήποτε άλλος είχε τέτοια στοιχεία να τα προσκομίσουν ή να μας υποδείξουν ποιος τά έχει.
Εκείνη μου είπε «φεύγω πάω να βρω τα στοιχεία και θα επανέλθω». Της απάντησα «σήμερα σε περιμένω».
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας την πήρα τηλέφωνο αλλά μου είπε ότι ακόμα δεν τα έχει βρει αλλά μέχρι αύριο θα τα έχει βρει σίγουρα.
Τελικά η ίδια δεν εμφανίστηκε ποτέ ίσως φοβούμενη μήπως της πάρω κατάθεση. Επιπλέον δεν προσκομίστηκε ποτέ και τίποτα από κανέναν.
Λίγες μέρες αργότερα μου τηλεφωνεί και πάλι στο τηλέφωνο του γραφείου ο προαναφερόμενος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, την φωνή του οποίου αναγνώρισα, λέγοντάς μου με επιτακτικό ύψος «ακόμα δεν έστειλες τη δικογραφία της Novartis στην Βουλή» και του απάντησα: «Υπουργέ εγώ χωρίς στοιχεία δεν διώκω κανέναν».
Αυτός τότε μου είπε με θυμό:
«Έχεις και παραέχεις. Στείλε την και για τα παρακάτω θα φροντίσουν άλλοι».
Όταν δε του είπα «δεν είμαι αυτής της Σχολής» μου απάντησε «κάτσε τότε και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η Σχολή σου».
Παράλληλα, στην κατάθεσή της η Ελένη Ράικου, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά είναι ο γνωστός για τις Ρασπουτινικές μεθόδους του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος».
- «Είναι γνωστή η σχέση του (σ.σ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου) με την Ελένη Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Είναι όπως την περιέγραψε ο αντεισαγγελέας κ. Ιωάννης Αγγελής».
- «Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όταν επαιρόταν για τον τρόπο που μεθοδεύει καταστάσεις, ώστε να παγιδεύει όσους του στέκονταν εμπόδιο, αυτοαποκαλούταν "Ρασπούτιν". Έλεγε: "Όσοι με ξέρουν καλά έτσι με αποκαλούν". Γι' αυτό και τον αποκαλούσαν έτσι, εκτός από εμένα, η κυρία Κωνσταντοπούλου, πρωθυπουργοί κ.ά.».
Σε άλλο σημείο η Ελένη Ράικου αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την θέση της καθώς το σύστημα Ρασπούτιν εξαπέλυσε κυνηγητό εναντίον της με πειθαρχικές διώξεις. Αναφέρει χαρακτηριστικά «με μάρτυρες κατηγορίας άλλοτε την αντεισαγγελέα Τουλουπάκη η οποία είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο ηθικής μου εξόντωσης και άλλοτε την πρόεδρο πρωτοδικών Ζαμανίκα».
Ακόμη την συμπληρωματική κατάθεσή της (την ίδια μέρα) η Ελένη Ράικου αναφέρει ότι στόχος του μηχανισμού Ρασπούτιν ήταν να απομακρυνθεί από την υπόθεση και να αναλάβει η κυρία Τουλουπάκη ως πιο «αποτελεσματική».
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά ήταν ο γνωστός για τις Ρασπουτινικές μεθοδεύσεις αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Είναι γνωστή η σχέση κι ο τρόπος που γνωρίζονταν μεταξύ τους όπως περιγράφεται άλλωστε και στην αναφορά του εισαγγελέα Αγγελή.
Εξάλλου ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε τις μεθοδεύσεις κατά τρόπο που παγιδεύουν όποιον στέκετε εμπόδιο στην θέλησή του, αυτάρεσκα αυτοαποκαλούταν ως Ρασπούτιν λέγοντας χαρακτηριστικά «όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε». Γι αυτό τον αποκαλούσα έτσι και εγώ όπως και οι Κωνσταντοπούλου, πρωθυπουργοί κ.ά. ¨Όλοι οι συνάδελφοι δικαστές ξέρουν ότι Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος».
Οι δυο καταθέσεις, αυτές του Γιάννη Στουρνάρα και της Ελένη Ράικου, ενσωματώθηκαν στην δικογραφία που ήδη έχει διαβιβαστεί στο κοινοβούλιο και περιλαμβάνει τις καταθέσεις τους αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Διάψευση Παπαγγελόπουλου
Πριν ακόμη φθάσει στην Βουλή η κατάθεση της Ελένης Ράικου που έδωσε προχθές στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν ποινική έρευνα για την υπόθεση της επίμαχης Novartis, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει ότι η κυρία Ράικου «μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον "Ρασπούτιν" για αντιπερισπασμό» και «αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα του».
Μάλιστα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι «ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της» η Ελένη Ράικου και όλα «τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη». Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:
«Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησης της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς. Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό. Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου. Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα. Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».
Κατάθεση Γιάννη Στουρνάρα
Πέραν αυτών, στη Βουλή διαβιβάστηκε και η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι ο Νικόλαος Μανιαδάκης, εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, τον επισκέφθηκε στην ΤτΕ στις 20 Απριλίου 2018 και του είπε ότι του ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις, προκειμένου να καταθέσει ψευδώς στοιχεία εις βάρος του όπως και σε βάρος άλλων πολιτικών προσώπων.
Συγκεκριμένα, «του έλεγαν ότι δεν έχεις δηλώσει εισοδήματα και δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου. Του είπα τότε γιατί δεν βγαίνεις να μιλήσεις δημόσια γι' αυτά που λες και μου απάντησε ότι φοβούμαι αντίποινα από την κυβέρνηση και τους εισαγγελείς Διαφθοράς…».
Τέλος, οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που ερευνούν την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μελετούν την όλη δικογραφία προκειμένου να σχεδιάσουν την κλήτευση των επόμενων μαρτύρων.
Παπαδάκου: «Μυθεύματα όσα καταγγέλλει η Ράικου - Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
«Όλα αυτά που λέει είναι μυθεύματα και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή», απαντά η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, την οποία «φωτογράφισε» η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στην κατάθεσή της για την υπόθεση Novartis.
Όπως είπε μιλώντας στον «Alpha», «έχω επισκεφθεί την κ. Ράικου και την επόμενη επικεφαλής εισαγγελέα Διαφθοράς, όπως και τα προηγούμενα γραφεί με τον κ. Πεπόνη. Είναι η δουλειά μου να πηγαίνω εκεί, δεν κάνω ρεπορτάζ τηλεφώνου, πάω από κοντά. Την επισκέφθηκα για να μάθω τι θα κάνει με αυτήν την ιστορία. Η κ. Ράικου όλα αυτά που λέει είναι μυθεύματα και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή. Προφανώς έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μου. Έχω κάνει σχόλια και για το γεγονός ότι ο σύζυγός της αμείβονταν από τη Novartis, με ένα μικρό ποσό βέβαια, αλλά εγώ είχα το καθήκον να το κάνω».
«Πιστεύω ότι έχει προσωπικά εναντίον μου. Όλα αυτά που είπε δεν ισχύουν, ότι είπα για Βενιζέλους κλπ. Αναφορικά με το βίντεο με τον κ. Πικραμμένο, είναι ένα βίντεο που έχει μεταδοθεί από τον Alpha και φυσικά ουδέποτε λέει ο Φρουζής ότι έδωσε χρήματα στον Πικραμμένο. Αυτά είναι στη φαντασία της και μόνο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί κάποιον άλλον και η κ. Ράικου δεν έχει και την αξιοπιστία να το κάνει».
Όσο για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, η Γιάννα Παπαδάκου δήλωσε: «Ο κ. Πικραμμένος δεν παραπέμφθηκε ποτέ. Αναφερόταν σε ένα έγγραφο της κ. Τουλουπάκη, αλλά όχι με βάση το βίντεο. Το βίντεο αυτό δεν υπάρχει στην εισαγγελία Διαφθοράς. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος είναι άθλιος και πρέπει να τον αλλάξετε γιατί θα έχετε πρόβλημα όλοι οι πολιτικοί». protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα