Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Για εκμετάλλευση από ιδιώτες μιλούν οι τελευταίες πληροφορίες για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Η κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει…
Το μέλλον του στρατοπέδου στην Καλαμάτα έχει "φάει" πολύ από το χρόνο των Δημοτικών Συμβουλίων από το 2010 περίπου και εντεύθεν. Όποτε υπήρχε κάποια είδηση που άφηνε υπαινιγμούς για κλείσιμό του, άρχιζαν συζητήσεις που κατέληγαν σε "αόριστα" και στερούμενων λογικής ψηφίσματα, με κοινό τόπο ότι θέλουμε την παραμονή του, ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας!
Κι ενώ τα τελευταία χρόνια στη λογική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν να υπάρξουν δομικές αλλαγές στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, εμείς παραμέναμε… πιστοί στο δόγμα ότι το στρατόπεδο πρέπει να παραμείνει ανοικτό.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το θέμα τέθηκε εκ νέου από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλο, αλλά αυτή τη φορά σε άλλη λογική. Η πόλη, είτε δεχθεί είτε όχι τα τετελεσμένα, θα πρέπει να έχει ένα σχέδιο για τη δημόσια - δημοτική αξιοποίηση των χώρων του, έτσι ώστε να φανεί προς

όλες τις πλευρές καθαρά η ανάγκη να παραμείνει το στρατόπεδο μια αναπτυξιακή ευκαιρία για την πόλη και να αποφευχθούν άλλοι κίνδυνοι.
Παραμένοντας στη… στρατιωτική χρήση του, χάνουμε πολύτιμο χρόνο σε περίπτωση που οι ειδήσεις για το οριστικό του κλείσιμο μετατραπούν σε πράξεις.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή και πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε αλλαγή των απόψεών του, ξεκαθάρισε ότι παραμένει πιστός στην άποψη της παραμονής και λειτουργίας των χώρων του ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων. Η προεκλογική του δήλωση για εύρεση εναλλακτικού σεναρίου έγινε στο ερώτημα αν αποφασιστεί το κλείσιμό του. Γι' αυτό έστειλε και στο νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας επιστολή, με την οποία ζητούσε παραμονή και λειτουργία του στρατοπέδου ως τέτοιου, επιδιώκοντας να καταδείξει έτσι και τη θέληση της πόλης. Ήθελε, όπως τόνισε, να δείξει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει αλλάξει ποτέ άποψη.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα "θέλω" του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η κλεψύδρα του χρόνου για τη διατήρηση του στρατοπέδου κυλά αντίστροφα. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το περιουσιακό στοιχείο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να περνά στο ΤΑΙΠΕΔ για να υπάρξει κάποια επενδυτική πρόταση.
Α.Π. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα