Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα απεργία παραλύει και πάλι την χώρα - «Λουκέτο» σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και λιμάνια, σε αναμονή για τα ΜΜΜ

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και Εργατικά Κέντρα της χώρας και στάση εργασίας ή ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωϊ μέχρι την λήξη ωραρίο. Αναμένονται αποφάσεις από τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά
Υπολειτουργούν την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας από τις 11 το πρωϊ, ο ιδιωτικός τομέας απεργεί ενώ αναμένονται αποφάσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωϊ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Ειδικότερα η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ως αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή, να προκηρύξει στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου. Καλεί μάλιστα τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα

σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι οικοδόμοι της χώρας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν "απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε «να βάλει στο γύψο» τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα.
Είναι η απάντησή μας στην μεγαλοεργοδοσία και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία έτσι ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων".
Απεργία και στα λιμάνια
Την συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).
Όπως επισημαίνεται, σε ανακοίνωση, «Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ, ανταποκρινόμενο στον συντονισμό από μεριάς ΓΣΕΕ, αποφάσισε μαζί με άλλα συνδικάτα να πραγματοποιήσει απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, διεκδικώντας να σταματήσει ο εργασιακός κατήφορος και να αποκατασταθούν οι εργασιακές σχέσεις με την πλήρη εφαρμογή του θεσμού των ΣΣΕ, όπως προβλέπεται στον 1876/90, αποκατάσταση του θεσμού της διαιτησίας – ΟΜΕΔ, καθώς και προώθηση της πλήρους απασχόλησης με εργασιακά δικαιώματα».
Η ΟΜΥΛΕ καλεί τους εργαζομένους του ΟΛΠ στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.
Από Δευτέρα κρίνεται... ο κάβος στα πλοία
Σε νέα 24ωρη απεργία προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για τις 2 Οκτωβρίου, ημέρα κήρυξης πανελλαδικής απεργίας από την ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ.
Ειδικότερα τα μέλη της ΠΝΟ θα συνεδριάσουν την Δευτέρα για να πάρουν την απόφαση για την κήρυξη ή μη 24ωρης απεργίας. Να σημειωθεί ότι η ΠΝΟ στις 24 Σεπτεμβρίου είχε προχωρήσει σε 24ωρη απεργία εκφράζοντας την διαφωνία της στο υπό κατάθεση και συζήτηση στη Βουλή αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα είχε προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα