Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Στο έλεος του καιρού η Δυτική Ελλάδα - Ένας νεκρός στα Λεχαινά, σάρωσε Κεφαλονιά, Ιθάκη και η Ηλεία

Την Δυτική Ελλάδα σαρώνει από χθες το βράδυ η κακοκαιρία με πλημμυρικά φαινόμενα να κάνουν την εμφάνιση τους σε χωριό της Κεφαλονιάς πνίγοντας το στην λάσπη. Η ΕΜΥ είχε εκδώσει χθες έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προειδοποιώντας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ένας εργάτης γης υπήκοος Πακιστάν έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί.
Σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, από χθες το βράδυ έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δύο νησιών, να έχουν κινητοποιήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ένας εργάτης γης υπήκοος Πακιστάν έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί. Ο άτυχος άνδρας περίπου 35 ετών -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- χτυπήθηκε από κεραυνό. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Με λάσπη και νερά γέμισε ο κεντρικός δρόμος στο χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, μετά την νεροποντή που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Ιόνιο.
Οι κάτοικοι της περιοχής αδυνατούν να κυκλοφορήσουν, λόγω των τόνων λάσπης που έχουν σκεπάσει και άλλους δρόμους του χωριού. Αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται 4

οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 πυροσβέστες που, μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, δίνουν μάχη κάτω από τη δυνατή βροχή ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι της Αγίας Ευφημίας και να επιστρέψει το χωριό στην κανονικότητα.
Σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, από χθες το βράδυ έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δύο νησιών, να έχουν κινητοποιήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δραματική έκκληση για βοήθεια έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Ευφημίας, Παναγής Ζαφειράτος, μέσα από το Kefaloniapress.«Η Αγία Ευφημία πνίγεται από τη λάσπη, είμαστε μόνοι μας δυο ώρες τώρα , μόνο με την Εθελοντική Ομάδα. Λίγο πριν έφθασε ένα μηχάνημα. Καλούμε Αντιπεριφερειάρχη, Πολιτική Προστασία να έρθουν αμέσως στο χωριό, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Τόνοι Λάσπη στο χωριό μας… Ζητάμε βοήθεια!».«Ποια αντιπλημμυρικά έγιναν στις ανεμογεννήτριες; Πως αξιοποιήθηκαν τα εκατομμύρια ευρω που έδωσαν οι εταιρίες στον Δήμο Κεφαλονιάς για τη αντιπλημμυρική προστασία; Η Αγία Ευφημία δοκιμάστηκε για αλλη μια φορά», ανέφεραν χαρακτηριστικά καυτηριάζοντας παράλληλα τις... πλατείες που ξεφυτρώνουν στο Αργοστόλι, η μια μετά την άλλη.
Επίσης στην Κεφαλονιά, στις Κεραμειές, ένας κεραυνός που έπεσε στην κατοικημένη περιοχή προκάλεσε φωτιά, καθώς χτύπησε ένα φοινικόδεντρο! Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής και φαίνεται στις εικόνες, στο σημείο βρίσκεται στάση λεωφορείου, όπου μεταξύ άλλων, κάθε πρωί περιμένουν και μαθητές πηγαίνοντας προς το σχολείο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στην Ηλεία. Ισχυρές μπόρες σημειώνονται αυτή την ώρα προκαλώντας μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στις περισσότερες περιοχές. Στην περιοχή της Κυλλήνης, στον Κάμπο, στην Πηνεία η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα και ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δήμων. Δεκάδες κεραυνοί πέφτουν σε όλες σχεδόν τις περιοχές. Δέντρα έχουν πέσει κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου και στο δίκτυο της ΔΕΗ. Η κακοκαιρία δείχνει να κινείται προς τα νότια και ανατολικά του νομού, σαρώνοντας όλες τις περιοχές. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζονται σε πολλές περιοχές του νομού.  dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα