Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργία Τετάρτη 2/10: Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με σχολεία, λιμάνια, ΜΜΜ

Παραλύει η χώρα στις 2 Οκτωβρίου. 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και στάση εργασίας στο Δημόσιο, στάση εργασίας στα σχολεία από καθηγητές και δασκάλους
Λουκέτο βάζει ο ιδιωτικός τομέας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ενω και ο δημόσιος τομέας θα υπολειτουργήσει λόγω της στάσης εργασίας απο τις 11 το πρωί και μετά. Ειδικοτερα απεργούν οι εργαζόμενοι σε λιμάνια, λογιστές, οικοδόμοι ενω απο τις 11 το πρωί κατεβάζει ρολά ο δημόσιος τομεας, εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες, νοσοκομειακοί γιατροί, πολεοδομίες, νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές.
Ωστόσο σήμερα και αύριο αναμένονται αποφάσεις των εργαζομένων στα πλοία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η απεργία αποτελεί αντίδραση στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή.
Παράλληλα απροσπέλαστο το Κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη καθώς θα

πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της απεργίας. Ειδικότερα ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ και ΕΚΑ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στα Προπύλαια.
Καθηγητές ΟΛΜΕ



Εκτός από τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη η ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 Οκτωβρίου 2019 στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας.
Η ΟΛΜΕ κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο.
Δάσκαλοι ΔΟΕ
Η ΔΟΕ και οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν την ίδια μέρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Διοργανώνει παράλληλα από κοινού με την ΟΛΜΕ συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13.00 στο υπουργείο Παιδείας (με κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού) «για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού, προτάσσοντας και διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μας».
Η Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει κύκλο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων από σήμερα μέχρι και 18/10/2019, (με προοπτική πραγματοποίησης ολομέλειας προέδρων ανάλογα με την εκτίμηση του δ.σ.) με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Με 24ωρη απεργία συμμετέχει το μετρό στις κινητοποιήσεις. Οι συρμοί του μετρό (2&3) θα μείνουν ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα.
Για τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων.
Σημειώνεται ότι και για την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στο μετρό εξήγγειλαν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μετά το μεσημέρι
Την Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.
Τη μεταφορά της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου στις 3 Οκτωβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), από 00.00 έως 24.00 για το προσωπικό που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η μεταφορά πραγματοποιείται ως ένδειξη καλής θέλησης στην ολιγοήμερη παράταση που ζητήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να ενημερωθεί και να καταθέσει πρόταση για την Σ.Σ.Ε. της ΕΕΣΣΤΥ.

Απεργία και στον ΟΑΣΘ - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 2 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης.
Η απόφασή τους γνωστοποιήθηκε με σημερινή ανακοίνωση από το συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).
Παράλληλα, με την ανακοίνωσή του, το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου
Ειδικότερα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκήρυξε νέα πανελλαδική απεργία στον κλάδο και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, που σηματοδοτούν μια ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους.

Απεργία και στα σούπερ μάρκετ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου
Το Σωματείο Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ νομού Αττικής καλεί τα μέλη της σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Ειδικότερα καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετάσχουν στην απεργία, προκειμένου να κλιμακωθεί η κινητοποίηση και η αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα, μαζί με τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες που παίρνουν αποφάσεις για κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησης, για την απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα