Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Επιχειρηματίας έχασε 28.000 ευρώ μέσα σε μία νύχτα! - Η μεγάλη απάτη μέσω mail

Δεν έδωσε σημασία στις λεπτομέρειες και έχασε 28.000 ευρώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα
Η υπόθεση απασχόλησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνα, ενώπιον του οποίου βρέθηκε η άτυχη γυναίκα που «φεσώθηκε» 25.000 λίρες Αγγλίας.
Στο εδώλιο είχε παραπεμφθεί ένας ξένος υπήκοος, αγνώστου διαμονής, ο οποίος ουδέποτε προσήλθε στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.
Όπως εξήγησε η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος, καθ’όλα άγνωστος σε εκείνη, δημιούργησε μία ηλεκτρονική διεύθυνση, που προσομοίαζε εκείνη μίας επιχείρησης με την οποία η ίδια συνεργαζόταν. Στη συνέχεια, απέστειλε email, ενημερώνοντας την ότι εφεξής τα χρήματα για τις παραγγελίες θα καταβάλονταν σε άλλη τράπεζα του εξωτερικού, γνωστοποιώντας και τα στοιχεία του νέου λογαριασμού. «Δυστυχώς δεν προσέξαμε την

αλλαγή στο email. Εμείς κάναμε κανονικά την κατάθεση, συνολικά 24.591 λίρες Αγγλίας, και καταλάβαμε ότι κάτι πήγε λάθος όταν η συνεργαζόμενη εταιρία επικοινώνησε για να μας πει ότι δεν είχαν λάβει τα χρήματα» υποστήριξε η γυναίκα.
Μάλιστα, ο δράστης είχε φροντίσει να τους στείλει και μία πλαστή απόδειξη για να μην κινήσει υποψίες, ενώ όταν η μάρτυρας επικοινώνησε με την τράπεζα, η τελευταία υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εμπλακεί. «Μας είπαν ότι μπορούν μόνο να δώσουν ποσό αποζημίωσης ύψους 1.000 λιρών. Ήταν πολύ λίγα και αν τα λάμβανα θα σήμαινε ότι θα έχανα οποιαδήποτε αστική αξίωση μελλοντικά» ανέφερε η ίδια καταλήγοντας πως ουσιαστικά έχει καταστραφεί, αφού εν μέσω κρίσης χρειάστηκε να πάρει δάνειο για να αποπληρωμής την οφειλή που δημιουργήθηκε. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα