Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

"Περίεργες" χρηματοδοτήσεις σε προεκλογική περίοδο έδωσε στη δημοσιότητα ο Π. Νίκας

Περί τα 900.000 ευρώ διατέθηκαν με αποφάσεις της απελθούσας Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου μέσα στο 2019, χρονιά διεξαγωγής των εκλογών, για την ενίσχυση εκδηλώσεων συλλόγων και σωματείων στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.
Το συνολικό ποσόν ανέρχεται, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, σε 895.801,98 ευρώ – χωρίς τις κρατήσεις-, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αναρτώντας τους σχετικούς πίνακες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.
"Δίνω σήμερα (σ.σ. χθες) στη δημοσιότητα τις επιχορηγήσεις, πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προς συλλόγους και σωματεία της Περιφέρειας, που ενέκρινε η απελθούσα Περιφερειακή Αρχή μέσα στο 2019. Ακόμα και στην προεκλογική περίοδο, λίγες ημέρες, λίγες εβδομάδες, ελάχιστους μήνες πριν από τις εκλογές" σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι μέχρι και αυτές τις ημέρες καλείται να υπογράψει σχετικά

εντάλματα εκταμίευσης.
"Ακόμα και σήμερα μου έφεραν να υπογράψω ένα… μπαούλο με έγγραφα, αλλά δεν το υπέγραψα" δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Δείτε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, πώς πήγαμε σε αυτές τις εκλογές και πώς επιβιώσαμε… Με τη χρησιμοποίηση του κρατικού χρήματος απέναντί μας. Αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει και δεν πρόκειται να ξαναγίνει, γιατί το δημόσιο χρήμα και λίγο είναι και πρέπει να γίνεται προσεκτική διαχείριση. Ο κόσμος, τα σωματεία, οι σύλλογοι, μπορούν να δουν και να καταλήξουν σε συμπεράσματα".
Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και τα στοιχεία που αφορούν επιχορηγήσεις προς διάφορα νομικά πρόσωπα καθώς, όπως σημείωσε, "επιχορηγήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έγιναν, δυστυχώς, και από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων".
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, "τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε ότι σε προεκλογικές περιόδους δεν μπορεί κάποιοι που έχουν το δημόσιο χρήμα να αντιπαρατίθενται με τους άλλους. Είναι άδικο αυτό το οποίο έγινε".
Απαντώντας δε σε ερώτηση αν θα δημοσιοποιήσει πίνακες χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια προς Μέσα Ενημέρωσης, ο Π. Νίκας ξεκαθάρισε: "Θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να δώσω στη δημοσιότητα όλους όσοι έλαβαν χρήματα κατά την προεκλογική περίοδο, διότι είναι μία συμπεριφορά που ευθέως επιδίωκε την επίδραση στο εκλογικό αποτέλεσμα. Είχα ενημερώσει και την προηγούμενη κυβέρνηση γι’ αυτό, δυστυχώς δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Αυτό που επιθυμώ είναι να μάθει ο κόσμος τι έγινε - τα σωματεία είναι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες".
Παράλληλα, με αφορμή σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια πρέπει να βοηθά συλλόγους και σωματεία, αλλά "για σπουδαίες εκδηλώσεις. Θεωρώ ότι οι μικροεκδηλώσεις είναι υπόθεση των Δήμων, μπορούν να τις υποστηρίξουν. Ακόμα και οι μικροί Δήμοι μπορούν. Η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα στα μεγάλα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα, πάντοτε σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και με υπέρτατο κριτήριο την ποιότητα. Δε θα υπονομεύσουμε τους Δήμους κάνοντας τους υπερδημάρχους, με μια χωριστή πολιτική, δε θα πηγαίνουμε πρωτογενώς εμείς να στηρίζουμε διάφορες εκδηλώσεις ή να επιλέγουμε ηχητικά συγκροτήματα" κατέληξε ο Π. Νίκας.  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα