Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Μετανάστες άφησαν χρήματα για τα σταφύλια που έφαγαν από αμπελώνα

Σχεδόν 10 μήνες μετά το περιστατικό στη Νέα Βύσσα, όπου ο ιδιοκτήτης καφενείου είχε βρει ένα σημείωμα και 10 ευρώ που του είχαν αφήσει μετανάστες για τα ξύλα που είχε κάψει την προηγούμενη νύχτα, ένα αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε άφραχτο αμπελώνα του Διδυμοτείχου.
Αυτή τη φορά, οι μετανάστες άφησαν στον ιδιοκτήτη 7 ευρώ και 2,5 τουρκικές λίρες για τα σταφύλια που έφαγαν. Τα χρήματα βρέθηκαν στον αμπελώνα στη διάρκεια του τρύγου, την περασμένη Παρασκευή, οπότε και διαπιστώθηκε ότι όντως έλειπαν κάποια τσαμπιά από το αμπέλι.
«Είναι πολύ συγκινητικό να διαπιστώνεις την αξιοπρέπεια κατατρεγμένων ανθρώπων», σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο ιδιοκτήτης του αμπελώνα, Θανάσης Τσιλίκας, τονίζοντας επίσης πως «δεν του έκαναν καμία ζημιά και πως ό,τι πήραν, το αφαίρεσαν

πολύ προσεκτικά, για να μην “πληγώσουν” το αμπέλι».
Ο ίδιος είπε πως «δεν θα τον πείραζε ακόμα κι αν του έπαιρναν μεγαλύτερες ποσότητες σταφυλιών», και πως «δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του να προχωρήσει σε καταγγελία».
Μάλιστα, έχει κρατήσει τα κέρματα που του άφησε η ομάδα των προσφύγων, «ως ένα όμορφο ενθύμιο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις δηλώσεις του.
aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα