Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Υπάρχουν και.... αυτά τα αξιοθέατα!!!


Οι περιοχές που έχουν ποτάμι συνηθίζουν να ενώνουν τις δυο όχθες του με μια γέφυρα. Κατά καιρούς έχουμε δει ξύλινες γέφυρες, άλλες που έχουν χτιστεί για να μπορεί ο κόσμος να μετακινηθεί καλύτερα. Ωστόσο η πιο περίεργη γέφυρα βρίσκεται στην ορεινή Ναυπακτία. Συγκεκριμένα όσοι θέλουν να περάσουν από την μία όχθη του Ευήνου ποταμού στην άλλη, κοντά χωριό Άνω Κάμπος Στράμωνας.
Εκτός από την κλασική γέφυρα, υπάρχει και μια άλλη. Στις δύο όχθες του ποταμού έχουν τοποθετηθεί δύο σταθερές κατασκευές, οι οποίες ενώνονται με σύρματα και για να μπορέσει κάποιος να περάσει από την μία άκρη στην άλλη θα πρέπει να ανέβει σ’ ένα ξύλινο κουτί. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να μετακινηθείς μέχρι ένα σημείο και μετά χρειάζεται, όσοι είναι μέσα στο κουτί, να τραβήξουν τα σκοινιά με τα χέρια τους.

Η συγκεκριμένη γέφυρα λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει ανακατασκευαστεί, μια και έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από τουρίστες. Τις περισσότερες φορές τα μικρά παιδιά είναι αυτά που θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν δεν μπορούν να απολαύσουν αυτή τη σύντομη βόλτα πάνω από τον Εύνηνο ποταμό.
Δείτε το σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα