Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Φοιτητικές εστίες: Το αιώνιο άγχος των οικογενειών από επαρχία - Έλλειψη χωρητικότητας και άθλιες συνθήκες

Η εξασφάλιση μιας θέσης στις φοιτητικές εστίες των ελληνικών πανεπιστημίων αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των οικογενειών στην επαρχία που στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε άλλη πόλη.
Οι οικογένειες οφείλουν να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους και για αυτό η εύρεση μιας θέσης στις φοιτητικές εστίες είναι μεγάλη «ανάσα».
Ωστόσο, τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι πρωτοετείς φοιτητές είναι πολλά. Μάλιστα, την Πέμπτη (5/9) φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες και αύξηση των δικαιούχων για διαμονή σε αυτές.
Για έλλειψη χωρητικότητας και άθλιες συνθήκες διαβίωσης κάνει λόγο η πρόεδρος των Φοιτητικών Εστιών του ΑΠΘ Άντζελα Λάρδα. «Τα 1.500 δωμάτια είναι το 2% των φοιτητών του ΑΠΘ. Κάθε χρόνο περίπου 120 αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 350 που

υποβάλλονται, οι οποίες όλο και λιγοστεύουν λόγω των άθλιων συνθηκών στις εστίες» σημείωσε.
Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης Διοικητικού Προσωπικού και Διοικητικών Υποθέσεων του Αριστοτελείου Ανδρέας Γιανακουδάκης εξέφρασε την ανάγκη εκταμίευσης πόρων περίπου 300.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας για τη συντήρηση των κτηριακών υποδομών της εστίας. «Σήμερα έγινε ένας πραγματικός διάλογος. Πολλά από τα αιτήματα των φοιτητών είναι δίκαια. Συμφωνούμε με την ιδέα του ασύλου, ωστόσο πρέπει να διευθετηθούν τα γνωστά ζητήματα και μετά να ξανακάνουμε την κουβέντα αυτή για την επαναφορά του», ανέφερε ο κ. Γιανακουδάκης.
Ο Σύλλογος Οικοτρόφων των Νέων Εστιών του ΕΜΠ, πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 12:00, στην πλατεία Γαρδένιας (Ζωγράφου), συνέντευξη τύπου μπροστά στο οξυμένο πρόβλημα της αναζήτησης φοιτητικής στέγης και των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εστιακοί φοιτητές. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα