Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Πυρόπληκτοι δανειολήπτες

«Ανάσα» με τροπολογία σε σχέδιο νόμου
Θετική εξέλιξη, την τελευταία στιγμή, υπήρξε στο θέμα των πυρόπληκτων δανειοληπτών, το οποίο ανέδειξε τις προηγούμενες ημέρες το «Θ», για τη ρύθμιση των οφειλών τους στις τράπεζες.
Μετά από παρέμβαση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και του Δ. Κουσελά, ενσωματώθηκε η εξής τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».
«Με την προτεινόμενη ρύθμιση αποσαφηνίζεται ότι στις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του Ν. 3816/2010 εμπίπτουν και τα δάνεια που χορηγήθηκαν χωρίς εγγύηση του Δημοσίου, σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών κατά τις πυρκαγιές του 2007 δυνάμει της με αριθμό 36579/Β.1666/27.8.2007 (ΦΕΚ 1740 Β’) απόφασης του υπουργείου Οικονομικών.
Λόγοι ίσης μεταχείρισης των δανειοληπτών των πυρόπληκτων από τις πυρκαγιές του 2007 περιοχών επιβάλλουν να έχουν τη δυνατότητα της διετούς αναστολής στην αποπληρωμή των εν λόγω δανείων και δανειολήπτες που ρύθμισαν τις οφειλές τους, παρέχοντας οι ίδιοι τις εγγυήσεις και δίχως να αναμένουν την παροχή εγγυήσεων από το Δημόσιο.
Με τη ρύθμιση διευκρινίζεται ρητά ότι οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων περιοχών που ρύθμισαν τα δάνειά τους σε εφαρμογή της παραπάνω απόφασης έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν αναστολή επί διετία της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου του δανείου τους με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειάς του και καταβολή των τόκων από τους ίδιους για τη διετία της παράτασης».
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα