Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη Τσίπρα στην 112 ΠΜ στη σκιά της καταστροφής στη Μάνη

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην 112ΠΜ έρχεται στη σκιά της καταστροφής από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Μάνη, και των καταγγελιών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των κατοίκων, για ολιγωρία της πυροσβεστικής.
Ο ΣΚΑΪ στο μέτωπο της φωτιάςΤην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός προκειμένου να επιβλέψει την λειτουργία των Καναντέρ ενόψει των δύσκολων καιρικών συνθηκών λόγω καύσωνα και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. O κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.
Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης, που σταθμεύει στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, προκειμένου να ενημερωθεί για την ετοιμότητα της μοίρας εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου και να συνομιλήσει με τα στελέχη και τους άνδρες αεροπυρόσβεσης εκφράζοντάς τους παράλληλα την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και του ελληνικού λαού για το έργο που επιτελούν.
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην 112ΠΜ έρχεται στη σκιά της καταστροφής από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Μάνη, και των καταγγελιών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των κατοίκων, για ολιγωρία της πυροσβεστικής. Ας σημειωθεί ότι από τα 21 υπέργηρα Καναντέρ, φέτος τα επιχειρησιακά ενεργά δεν υπερβαίνουν τα 16.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελευσίνα έρχεται όμως και στον απόηχο του νέου «πύρινου μετώπου» που έχει ανοίξει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τους πυροσβέστες. Η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος επέρριψε ευθύνες κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη για αναβλητικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στον μηχανισμό δασοπροστασίας.
«Εάν θέλουν να αδρανοποιηθεί η πολιτική ηγεσία από τον έλεγχο και τον εντοπισμό των προβλημάτων, δεν θα τα καταφέρουν» απάντησαν κύκλοι του υπουργείου. Η απάντηση προς τους συνδικαλιστές από κύκλους του υπουργείου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή, λέγοντας ότι «οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές που περιφέρονται στα κανάλια αντί να βρίσκονται στο μέτωπο των επιχειρήσεων επιδεικνύουν προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στους μάχιμους συναδέλφους τους που βρίσκονται στο μέτωπο της φωτιάς».
Στο μεταξύ, πολύ υψηλός και σήμερα Τρίτη σύμφωνα με τη ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών για τις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Χίου Σάμου, Ικάριας και Δωδεκανήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα