Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Μεσσηνία: Με 73% πληρότητα δεν πήζεις... αλλά ελπίζεις

Η Μεσσηνία έφτασε στο 73%, 
ελπίζει για αύξηση τον Αύγουστο
 Η πληρότητα στους δημοφιλέστερους προορισμούς του φετινού καλοκαιριού 
 Στο δίλημμα του… ποτηριού έχει μπει ο τουρισμός στη Μεσσηνία. Για άλλους το ποτήρι είναι μισογεμάτο και κάτι παραπάνω, για άλλους μισοάδειο. Μέσω της πλατφόρμας on line κρατήσεων Booking.com. αυτό που φαίνεται είναι ότι η περιοχή μας βρίσκεται στους 58 δημοφιλέστερους προορισμούς του καλοκαιριού, αλλά εξαρτάται πώς μεταφράζει κάποιος τους αριθμούς.
Ειδικότερα, μέχρι τα μέσα και κάτι περισσότερο του Ιουλίου, η Μεσσηνία φαίνεται να έχει πληρότητα της τάξης του 73%, ενώ πιο αναλυτικά για τη Μάνη η διεθνής τουριστική πλατφόρμα δίνει πληρότητα 70%.
Η παραπάνω εικόνα της ζήτησης για διαθέσιμα καταλύματα σε όλη τη χώρα, όπως διαμορφώνεται κυριολεκτικά αυτή τη στιγμή, αποτυπώνεται σε ενδεικτικά στοιχεία που συνέλεξε το Euro2day.gr μέσω της τουριστικής εταιρείας κρατήσεων.
Τα στοιχεία αφορούν στα επίπεδα πληρότητας που εμφανίζονται να καταγράφουν 58 γνωστές παραθεριστικές περιοχές, με βάση κρατήσεις για διακοπές μίας εβδομάδας (7 διανυκτερεύσεις) στο διάστημα 15-22 Ιουλίου, με τη Μεσσηνία, πάντως, να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις υπόλοιπες.Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι θεωρούν ότι την περίοδο απόλυτης αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου θα επικρατεί το αδιαχώρητο στις παραλίες πολλών περιοχών. Ταυτόχρονα, φωτογραφίζονται, εμμέσως, οι περιοχές όπου μπορούν να αναζητηθούν ευκαιρίες της τελευταία στιγμής, αλλά κι εκείνες που εμφανίζονται να παραμένουν εγκλωβισμένες σε μια γκρίζα ζώνη χαμηλής ζήτησης.
Ας επισημάνουμε σ' αυτό το σημείο πως τα στοιχεία είναι ενδεικτικά καθώς προέρχονται μόνο από την Booking.com, μέσω της οποίας, ωστόσο, προσφέρεται για κρατήσεις η πλειοψηφία των δωματίων ελληνικών ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων.
Επιπλέον, τα στοιχεία δίνουν μια εικόνα της ζήτησης για την ευρύτερη περιοχή και δεν επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία ή καταλύματα, όπου τα επίπεδα πληρότητας ενδέχεται να είναι υψηλότερα ή και πολύ χαμηλότερα.
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα