Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Χαμός στην εξεταστική για την υγεία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΩΤΙΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Η επιστολή Ανδρέα Λοβέρδου και η κατάθεση του Άδωνι Γεωργιάδη έβαλαν «φωτιά» στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία και έφεραν σε σύγκρουση συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Η ενέργεια Λοβέρδου έγινε μετά τις καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- μελών της επιτροπής ότι προχώρησε σε ψευδορκία κατά την κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή σε ότι αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν. Η σημερινή επιστολή ήταν συνέχεια προηγούμενης κατά την οποία ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ και πρώην υπουργός Υγείας είχε κατηγορήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν «στήσει» την εξεταστική επιτροπή με «κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα» και κατ΄ συνέπεια δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν. Η επιστολή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έπειτα από προτροπή του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου πήραν την απόφαση να παραπεμφθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τα περαιτέρω. Νωρίτερα ο Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ) είχε χαρακτηρίσει «κατάπτυστη» την επιστολή Λοβέρδου και «πέλαγος ψευδολογιών» τα όσα είπε ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ.
«Είστε σε πανικό. Οι μάρτυρες έχουν δικαίωμα να κρίνουν» απαντήσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη την ίδια ώρα που ο Νίκος Νικολόπουλος ζητούσε την παραπομπή του Ανδρέα Λοβέρδου στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτάσσοντας μάλιστα το επιχείρημα ότι αν ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής και λειτουργούσε έτσι θα είχαν ξηλωθεί τα έδρανα.
Τον κ.Λοβέρδο υπερασπίστηκε ο Νότης Μηταράκης (ΝΔ) υποστηρίζοντας ότι η επιστολή του δεν περιλάμβανε προσωπικές προσβολές προς συναδέλφους του.
Αντίθετα η Αννέτα Καββαδία κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο ότι είναι εγωκεντρικός και ότι νομίζει ότι χαίρει ιδιότυπης ασυλίας.
Υπέρ της παραπομπής Λοβέρδου στην επιτροπή Δεοντολογίας τάχθηκε και ο πρόεδρος της επτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν «μπορούμε να κάνουμε γαργάρα» τα όσα λέει ο πρώην υπουργός Υγείας.
Θέση στη συζήτηση πήρε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος διαφώνησε με την παραπομπή Λοβέρδου με το σκεπτικό ωστόσο ότι έτσι θα γίνει ήρωας. Πρότεινε αντίθετα να έρθει στην επιτροπή για να δώσει εξηγήσεις.
Η παρέμβαση του Δημήτρη Βέττα (ΣΥΡΙΖΑ) έβαλε φωτιά στη συζήτηση καθώς χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς γαιδούρια τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο.
Εύη Χριστοφιλοπούλου: Μόλις με είπαν γαιδούρι.
Αντώνης Μπαλωμενάκης : Βλέπετε που ειπα ότι θα πέσουμε σε παγίδα.
Εύη Χριστοφιλοπούλου (προς τον Βέττα): Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ΕΟΠΠΥ και άλλα πολλά τα έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ντροπή και αίσχος να μιλάτε έτσι
Στην συνέχεια ενώπιον της επιτροπής παρουσιάστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να καταθέσει για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Η κατάθεση του δεν έφερε ειρήνη αν και πριν ξεκινήσει ασπάστηκε το Ευαγγελίο και έκανε τον σταυρό του.
Ο πρόεδρος της επιτροπής έκανε συστάσεις προς τον πρώην υπουργό Υγείας να μην κάνει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατα μελών της επιτροπής και του ζήτησε να απεκδυθεί το ρόλο του δημόσιου κατήγορου.
Ο κ. Γεωργιάδης φυσικά απάντησε.Ζήτησε από τον κ. Μπαλωμενάκη να δαφυλάξει το κύρος της επιτροπής, κατηγορώντας ταύτοχρονα τον Σπύρο Λάππα (ΣΥΡΙΖΑ) ότι έχει διαστρεβλώσει καταθέσεις μαρτύρων με σκοπό να τον ενοχοποιήσει.
Η κατάθεση του αντιπρόεδρου της ΝΔ ήταν πολύωρη.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Ανδρέα Ξανθού ζητούσε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να αποπέμψει την διοίκηση του Ανδρέα Μαρτίνη από το Ερρίκος Ντυνάν.
Ο κ. Γεωργιάδης είχε στιγμές έντασης με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη αλλά και τον Ηλία Κασιδιάρη.
«Θα έπρεπε να ντρέπεστε» είπε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της επιτροπής ο οποίος διέκοπτε κατ΄ εξακολούθηση τον μάρτυρα
«Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα στη ζωή μου για να ντρέπομαι» απάντησε εκείνος
Λίγη ώρα αργότερα «συνέπλακη» φραστικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφοριά με την τιμή πλειστηριασμού του Ερρίκος Ντύναν.
Άδωνις Γεωργιάδης: Είσαι άσχετος.
Ηλίας Κασιδιάρης: Λες βλακείες και ψέματα
Άδωνις Γεωργιάδης: Ναι μωρέ θα πάω κατευθείαν Κορυδαλλό.
Κερασάκι στην τούρτα υπήρξε η στιχομυθία του αντιπρόεδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη και τον Σπύρο Λάππα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Άδωνις Γεωργιάδης: Να σταματήσουμε να πάω τουαλέτα.
Αντώνης Μπαλωμενάκης: Να διακόψουμε για πέντε λεπτά.
Σπύρος Λάππας: Θα σας κάνω μια ερώτηση αλλά θα σας δυσχεράνω την ούρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα