Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Εντυπωσιάζει το θωρηκτό «Αβέρωφ» που επέστρεψε στον Φλοίσβο


Το «Αβέρωφ» είναι το μοναδικό «εν ζωή» πολεμικό πλοίο, που συμμετείχε ενεργά στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους

Στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης στη μαρίνα Φλοίσβου επιστρέφει σήμερα το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών δεξαμενισμού, συντήρησης και επισκευής του.
Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το ιστορικό πλοίο έφτασε ρυμουλκούμενο στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στις 24 Απριλίου, οπότε και ανελκύστηκε σε δεξαμενή, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες συντήρησης – επισκευής του.
Οι βασικότερες ήταν η ναυπηγική επιθεώρηση της μεταλλικής κατασκευής του σκάφους (εσωτερικά και εξωτερικά) και η εκτέλεση ελασματουργικών εργασιών επισκευής, η αντικατάσταση του συστήματος προστασίας / χρωματισμού σε ύφαλα και έξαλα του σκάφους, η συντήρηση του χρωματικού συστήματος προστασίας σε εσωτερικά διαμερίσματα / στεγανά και η αφαίρεση όλου του παλαιού ξύλινου καταστρώματος και συντήρηση/επισκευή του μεταλλικού υποστρώματος.



Αξίζει να σημειωθεί πως το «Αβέρωφ» είναι το μοναδικό «εν ζωή», πολεμικό πλοίο που συμμετείχε ενεργά στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και ολοκλήρωσε την αποστολή που ανέλαβε το 1912 στο Αιγαίο, συμμετέχοντας πανηγυρικά το 1945 στους πρώτους εορτασμούς της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Το θωρηκτό δέχεται ετησίως 60.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, εκ των οποίων οι 25.000 είναι μαθητές, αριθμός που βαίνει συνεχώς αυξανόμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα