Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Κόκκινη κάρτα στον Σκουρλέτη από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής

«Κόκκινη» κάρτα από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής σε άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας προειδοποιώντας τον υπουργό Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτη ότι θίγεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών αν επιμείνει στην ψήφιση της διάταξης με την οποία παύουν οριστικά οι πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και άλλων αρμοδίων στους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν παρέδωσαν στοχεία για τους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο υπουργείο.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει της σχετικής διάταξης διαγράφονται οι πειθαρχικές ποινές προστίμου αλλά και παύουν οριστικά οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά όσων δεν παρέδωσαν στοιχεία για τους εργαζομένους των ΟΤΑ στο πρώην υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι εφόσον υφίστανται εκκρεμείς ποινικές διώξεις με τη νομοθετική παρέμβαση στην άσκηση της δικαστικής λειτουργίας θίγεται η αρχή της

διάκρισης των εξουσιών (άρθρο 26 του Συντάγματος).
Νωρίτερα, ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην Ολομέλεια άνοιξε νέα σελίδα στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την Δικαιοσύνη.
«Έχουμε το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα να ασκούμε κριτική με σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών» δήλωσε ο υπουργός και με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ανέφερε ότι για πρώτη φορά συνδικαλιστικά όργανα των δικαστών λένε για δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση πως κάνει ότι και η Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα