Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Κυπαρισσία: «Πνίγηκε» ο τόπος, πλημμύρισε επιχείρηση, διεκόπη η κυκλοφορία από το μπουρίνι (φωτογραφίες)

Το μπουρίνι που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Κυπαρισσία. Ο εθνικός δρόμος στην είσοδο της πόλης μετατράπηκε σε λίμνη, με συνέπεια τη διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας. Στο σημείο εκείνο πλημμύρισε επιχείρηση - πρατήριο υγρών καυσίμων, που υπέστη σοβαρές ζημιές σε εξοπλισμό, όπως πιεστικά, και καταστράφηκαν εμπορεύματα.
Το θλιβερό φαινόμενο να πλημμυρίζει ο δρόμος στην είσοδο της Κυπαρισσίας δεν είναι καινούργιο. Επαναλαμβάνεται κάθε φορά που βρέχει, λιγότερο ή περισσότερο, εξαιτίας του μικρού σε διατομή φρεατίου και της μικρής σχάρας για τα όμβρια ύδατα. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Δυστυχώς, όμως, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δεν κάνει τίποτα για την επίλυση του προβλήματος, παρότι το γνωρίζει, καθώς κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, που έχουν περιέλθει σε απόγνωση, το έχουν θέσει κατ’ επανάληψη. Για την επίλυση, δε, δεν απαιτείται καμιά σπουδαία μελέτη ή μεγάλη δαπάνη.
Περί τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, λοιπόν, ο εθνικός δρόμος μετατράπηκε σε λίμνη και το πρατήριο υγρών καυσίμων πλημμύρισε και, μάλιστα, τa νερά ξεπερνούσαν το μισό μέτρο. Οι ιδιοκτήτες του ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας και στο σημείο έσπευσε περιπολικό. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και εκτράπηκε σε παρακείμενες οδούς. Άμεση ήταν και η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας για την άντληση των νερών, η οποία διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ολόκληρες ώρες.Η Αναστασία Κερερέ, μιλώντας στο «Θ», τόνισε: «Πνιγήκαμε. Το βλέπετε. Βλέπετε πού έχει φτάσει το νερό. Είμαι 25 – 30 χρόνια εδώ, αυτό το ζω κάθε λίγο και λιγάκι. Έλεος πια. Τι να κάνουμε; Τελευταία έχει χειροτερέψει. Δεν είναι μόνο για μας. Είναι για την περιοχή. Για τους πολίτες. Εδώ γίνεται χαμός όταν βρέχει. Τα αυτοκίνητα κινδυνεύουν, δεν μπορούν να περάσουν. Τη νύχτα ήρθε η Αστυνομία, ένα περιπολικό πάνω, ένα κάτω. Η Πυροσβεστική τράβαγε νερά. Να πνιγούμε; Για όνομα του Χριστού και της Παναγίας. Χάνω εμπόρευμα. Πετάξαμε κιβώτια, πετάξαμε λάμπες, πετάξαμε διάφορα πράγματα από το πρατήριο. Και να μας κοροϊδεύουν από πάνω. Να παίρνω στο Δημαρχείο τον έναν, “δεν είμαι εγώ”. Να παίρνω τον άλλον, “δεν είμαι εγώ”. Ποιος είναι, ρε φίλε; Εγώ;».
Με τη σειρά της η Αφροδίτη Κερερέ περιέγραψε την εφιαλτική νύχτα που έζησε η ίδια και η οικογένειά της, στην επιχείρησή τους που πλημμύρισε, επαινώντας την άμεση ανταπόκριση της Αστυνομίας και του Π.Κ. Κυπαρισσίας, ενώ ήταν αιχμηρή για την αντιμετώπιση που είχαν από το Δήμο Τριφυλίας, σημειώνοντας πως πλημμύρισε η επιχείρηση και οι εσωτερικοί της χώροι και, μάλιστα, όχι μόνο με νερά της βροχής, αλλά και λύματα που βγήκαν από το φρεάτιο των ομβρίων υδάτων, τονίζοντας: «Το πρόβλημα το ξέρουν. Τους το έχουμε θέσει πολλές φορές. Δεν κάνουν τίποτα και η κατάσταση έχει χειροτερεύσει. Το φρεάτιο είναι μικρό και τα νερά πλημμυρίζουν την επιχείρησή μας και το δρόμο. Κάθε φορά που βρέχει, αυτά συμβαίνουν. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να κάνει ο Δήμος ένα έργο και να επιλύσει το πρόβλημα; Έχω πάρει από το πρωί τηλέφωνο στο Δήμο και όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι. Μόνο μία κυρία έδειξε ενδιαφέρον και όταν είπα ότι θα φέρω τα ΜΜΕ, άλλαξαν στάση. Πνιγόμαστε και πρέπει να κάνουν έργο για τα νερά…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα