Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Χωρίς γιατρό το Κέντρο Υγείας στα Φιλιατρά…

Χωρίς γιατρό μένει για δεκαπέντε μέρες το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, σύμφωνα με όσα είπε προ ημερήσιας διάταξης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας.
Ο κ. Κατσίβελας σημείωσε πως τα θέματα της υγείας ξαναέρχονται στο προσκήνιο, και εάν ήταν μόνο η μετακίνηση του διευθυντή του χειρουργικού τομέα, ίσως να μην ήταν επαρκές ως θέμα για να το κουβεντιάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως δυστυχώς, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, ούτε από την αρχή συστάσεως της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας – όπως είπε –, το Κ.Υ. Φιλιατρών για δεκαπέντε μέρες το μήνα είναι ανοιχτό χωρίς να υπάρχει κανένας γιατρός.
«Αυτό είναι κάτι που είναι πάρα πολύ δυσάρεστο, είναι κάτι που μας φέρνει πάρα πολύ πίσω, είναι κάτι που ακυρώνει όλες τις διθυραμβικές κουβέντες περί νέων γιατρών που συνέχεια έρχονται, έρχονται, έρχονται και τελικώς οι μονάδες μένουν χωρίς γιατρούς. Ίσως στο μέτρημα να γίνεται κάποιο λάθος, γιατί συνέχεια δεν μπορεί να λειτουργεί μια πρόσθεση. Πρέπει να δούμε τελικά και τι φέρνει η αφαίρεση, για να δούμε το τελικό ισοζύγιο. Δεν είναι θέμα προσωπικό και δε μ’ ενδιαφέρει το τι κάνει ο κάθε γιατρός προσωπικά, είναι ο καθένας υπεύθυνος για τις επιλογές του. Όμως, οι θεσμοί, οι διοικήσεις των νοσοκομείων, οι ανώτερες Αρχές, έως και το υπουργείο Υγείας, οφείλουν να διαχειρίζονται τα θέματα με μια ευσέβεια προς την κοινωνία και μ’ ένα σεβασμό, ο οποίος δεν υπάρχει…».
Ο ίδιος μίλησε για πανηγύρι που στήσανε με τη Ζάκυνθο, αντιιατρικά και αντιδεοντολογικά, χαρακτηρίζοντας αστειότητες και γελοιότητες τη διαδρομή προς τη Ζάκυνθο και όσα συμβαίνουν. Είπε ότι «πλέον έχουμε και Κ.Υ. που δεν καλύπτονται από γιατρούς και αυτό είναι μοναδικό φαινόμενο για το Δήμο μας και το Νομό Μεσσηνίας. Νομίζω ότι είναι μια κατάσταση η οποία είναι απαράδεκτη…». Τόνισε δε, πως «κινδυνεύουν οι υγειονομικές μονάδες του Δήμου μας», ενώ είπε ότι σήμερα Πέμπτη θα επισκεφθούν το Κ.Υ. για να ενημερωθούν. Επίσης, θα επισκεφθούν την 6η ΥΠΕ για το θέμα, τονίζοντας πως πρέπει να αντιδράσουν.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα