Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Την Πέμπτη απολογείται για τις φωτογραφίες με σεξουαλική κακοποίηση μωρού ο 65χρονος Καλαματιανός

Βαριές κατηγορίες για τον 65χρονο που συνελήφθη με την βοήθεια αμερικάνικων αρχών 
 Με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω ίντερνετ, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας ένας 65χρονος Καλαματιανός συνταξιούχος και την Πέμπτη θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή Καλαμάτας.
Μέσω αμερικάνικης υπηρεσίας ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα, αστυνομικοί της οποίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας το πρωί της Δευτέρας προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του και ακολούθως τον συνέλαβαν.
 Από την Αμερική
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται από στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), ο οποίος εδρεύει στις ΗΠΑ.
Αρχικά, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη του 65χρονου χρήστη, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου στην Αμερική και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρυσι τον Ιούλιο χρήστης της συγκεκριμένης  ιστοσελίδας «κατέβασε» από το ίντερνετ και στη συνέχεια «ανέβασε» φωτογραφία που απεικόνιζε σεξουαλική κακοποίηση πολύ μικρού παιδιού, κάτω των 10 ετών.Στην Καλαμάτα
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την ψηφιακή και διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 65χρονου ημεδαπού, στο κέντρο της Καλαμάτας.
Έτσι, οργανώθηκε επιχείρηση και τη Δευτέρα, νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 65χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Εκεί  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και 2 φορητά μέσα αποθήκευσης (USB), ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.
 
Βαριές κατηγορίες
O 65χρονος χθες το μεσημέρι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος του άσκησε δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου και συγκεκριμένα προμήθεια, απόκτηση, κατοχή τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Με τις επιβαρυντικές περιστάσεις ότι ο δράστης ενεργούσε «κατά συνήθεια» και ότι η παραγωγή του υλικού της παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με την ανάγκη που εκμεταλλεύτηκε ο δράστης της παραγωγής σε βάρος ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, τελεσθείσα με ηλεκτρονικό υπολογιστή με τη χρήση του διαδικτύου.
Ό,τι κατασχέθηκε από το σπίτι του έχει ήδη σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Κατά την έρευνά τους οι αστυνομικοί εντόπισαν την επίμαχη φωτογραφία που απεικόνιζε ασελγείς πράξεις σε ένα μωρό, αλλά και ορισμένες άλλες που απεικόνιζαν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188, στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD και μέσω twitter: @CyberAlertGR.
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα