Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

«Στημένος» ο διαγωνισμός για τα πάρκινγκ στο Νέδοντα

Ισχυρίζεται η αντιπολίτευση – Σε ιδιώτη οι χώροι από την οικονομική επιτροπή 
Θυμός, υπαινιγμοί, νεύρα, ανοικτή σύγκρουση και λογοπαίγνια…
«Εδώ η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι υπέρ της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και εσείς, κύριε Μπεχράκη, είστε κατά της παραχώρησης διαχείρισης των χώρων στάθμευσης σε ιδιώτη", είπε ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Φάββας, για να ισχυροποιήσει την ειλημμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής.
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς μίλησε για "στημένο διαγωνισμό", αφού συμμετείχαν μόλις τρεις εταιρείες, εκ των οποίων οι δύο αποχώρησαν λόγω λειψών δικαιολογητικών "λες και δε γνώριζαν τη διαδικασία".
Όχι, δε διαβάσατε κάποια αποστροφή από παραπολιτική στήλη. Είναι μέρος των επιχειρημάτων που ανταλλάχθηκαν χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στη συζήτηση για την παραχώρηση των χώρων στάθμευσης του Νέδοντα σε ιδιώτη. Συζήτηση
Από την πλευρά των μελών της πλειοψηφίας η απόφαση της Δημοτικής Αρχής δικαιολογήθηκε πολλαπλώς. Ο Παύλος Μπουζιάνης σχολίασε ότι στο διαγωνισμό ανάδοχος αναδείχθηκε μια έμπειρη εταιρεία στον τομέα της διαχείρισης χώρων στάθμευσης και όχι κάποιος "ημέτερος" της Δημοτικής Αρχής. Επιπλέον, από την απόφαση αυτή τα οφέλη για το Δήμο θα είναι πολλαπλά, αφού ελευθερώνει θέσεις προσωπικού και δίνει δουλειά σε δημότες, ενώ η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει και σε λειτουργία αυτόματων μηχανημάτων.
Ο Γιώργος Φάββας υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ από την αντιπολίτευση ανθίζει μόνο η κριτική και απουσιάζουν οι προτάσεις.
Οι μειοψηφίες σημείωσαν ότι, αν η Δημοτική Αρχή χρησιμοποιούσε αυτόματα μηχανήματα, θα είχε όφελος 100.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο διαγωνισμός ήταν όλος κι όλος μια «φωτογραφική διακήρυξη» (Δημήτρης Φαββατάς).
Ο Σταμάτης Μπεχράκης αναφέρθηκε στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης και τη σύνδεσή τους με τον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης.
 Τι προβλέπεται
Σύμφωνα με την Επιτροπή, υπάρχει ανακήρυξη προσωρινής αναδόχου με συνολική τιμή 465.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία των parking στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, δυναμικότητας το μεν βόρειο 103 θέσεων στάθμευσης, το δε κεντρικό 328 θέσεων, για 5 χρόνια.
Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τη διακήρυξη, ήταν 495.000 ευρώ με το ΦΠΑ και κριτήριο κατακύρωσης αποτελούσε η χαμηλότερη προσφορά.
Ο ανάδοχος θα λαμβάνει ως αντάλλαγμα το ποσόν της οικονομικής του προσφοράς και εγγυάται στον κύριο του έργου ελάχιστες ετήσιες εισπράξεις 350.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η συντήρηση των σταθμών θα γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία του αναδόχου.
Ο έλεγχος εισόδου – εξόδου, υπολογισμού της αξίας στάθμευσης και η πληρωμή των τελών θα πραγματοποιούνται μέσω αυτόματου ηλεκτρονικού συστήματος. Κάθε οδηγός θα κατευθύνει ο ίδιος το όχημά του στη θέση στάθμευσης και θα το παραλαμβάνει ο ίδιος από τη θέση όπου το είχε σταθμεύσει, κατά την αναχώρησή του.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα