Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ζητούν βελτιώσεις πριν από την ψήφιση...Κριτική βουλευτών για το ασφαλιστικό...

Κριτική στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό άσκησαν σήμερα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών να βελτιώσει αρκετά σημεία του πριν το καταθέσει προς ψήφιση.

Κατά την ενημέρωση που παρείχε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στα μέλη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές ζήτησαν από τον υπουργό να τροποποιηθούν διατάξεις που περιέχονται στο σχέδιο νόμο, όπως αυτή της παράτασης του εργασιακού βίου για τις μητέρες ανήλικων παιδιών.
..

«Αυξάνεις τα όρια του εργάσιμου βίου μητέρων. Τι βρεφονηπιακούς σταθμούς φτιάχνεις;» είπαν χαρακτηριστικά ορισμένοι εξ’ αυτών.

Έθεσαν, επίσης, τα ζητήματα των βαρέων και ανθυγιεινών, των αναπηρικών συντάξεων-«μαϊμούδων», καθώς και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (π.χ. των στρατιωτικών), επισημαίνοντας ότι αυτές είναι σύννομες με την ελληνική νομοθεσία.

Επεσήμαναν δε ότι πρέπει να ενημερωθούν για τις διατάξεις του Ασφαλιστικού για να ψηφίσουν την προσαρμογή του.

«Αν προβλέπει (σ.σ. το νομοσχέδιο) ότι θα δίνουμε έξι συντάξεις το χρόνο, θα το ψηφίσουμε;», διερωτήθηκαν. Ορισμένοι, μάλιστα, κατήγγειλαν ότι βουλευτές δέχονται προσωπικές απειλές με αφορμή το ασφαλιστικό, ή μηνύματα που τους καλούν «να τα παρατήσουν» και να επιστρέψουν στις περιφέρειές τους.

Ο υπουργός ρωτήθηκε για την 13η και 14η σύνταξη, θέμα το οποίο δεσμεύθηκε να εξετάσει.

Οι βουλευτές τόνισαν ότι το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί, αλλά «η κυβέρνηση πρέπει να εξηγεί γιατί γίνεται η κάθε κίνηση και ταυτόχρονα να προβλέπει κοινωνικά μέτρα-αντίβαρα».

Επεσήμαναν, μάλιστα, στον υπουργό ότι υπάρχει μια «θολή εικόνα» ως προς τα μέτρα που τελικώς θα ληφθούν. Δηλαδή ποια είναι τα μέτρα που επιβάλλονται από την τρόικα και ορίζονται στο Μνημόνιο και ποια αποτελούν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Επίσης, ρώτησαν τον κ. Παπακωνσταντίνου σε ποιο βαθμό και πόσο σκληρά διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα.

Τα μέλη του Κ.Τ.Ε. Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, καθώς έχουν διαπιστώσει «σημεία δυσλειτουργίας της».

Δεν έλειψε και η έντονη κριτική προς την Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως ειπώθηκε, η ΤτΕ «αποτελεί κράτος εν κράτει».

Ιδιαίτερα επικριτικοί στάθηκαν ορισμένοι βουλευτές στο θέμα του πρόσφατου διορισμού 42 υποδιευθυντών, τη στιγμή που προβλέπονται 15 έως 17 αντίστοιχες θέσεις.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν προβληματισμένοι για το ύψος του πληθωρισμού και ρώτησαν τον υπουργό Οικονομικών σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για τον έλεγχο στην αγορά.
πηγή: Τα Νέα

1 σχόλιο:

  1. Μας δουλεύουν!!!!!! ανησυχούν τάχα μου.....
    Και γιατί δεν το δείχνουν έμπρακτα;
    Γιατί δεν παραιτούνται;
    Μήπως έτσι δεν πρέπει να φέρονται οι εκπόσωποι του λαού;
    Ξέρω, τώρα κάτι σας είπα!!!!!!!
    Αλλά ξέρω ακόμα, γιατί λένε, ότι υπάρχουν και έντιμοι..
    ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ Π Α Ρ Α Ι Τ Ο Υ Ν Τ Α Ι ! ! ! ! !

    Αλλά που να βρεθούν;
    Κάτι παλιοτζερεμέδες έχουν απομείνει, που κοιτάνε τον εαυτούλη τους.....
    Αξίζουν την λυπησή μας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα